PRIJAVITE SE! U nedjelju na Molo Longu humanitarna utrka HoHoHo Run!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U organizaciji Inicijative Mladi vas zovu i Sportsko-rekreativne udruge Torpedo Runners u nedjelju, 15. prosinca s početkom u 12 sati na Molo Longu će se održati humanitarna utrka HoHoHo Run

Sva sredstva prikupljena od startnine te bogate aukcije donirat će se Udruzi Svjetionik za opremanje senzorne sobe namijenjene djeci s teškoćama u razvoju te farmi konja Sivi Vrabac na Kastvu.

Neformalna inicijativa „Mladi vas zovu“ okuplja mlade od 18 do 30 godina, čiji je zajednički interes sport, kretanje te posebno trčanje kao oblik aktivne rekreacije, a oformljena je upravo oko organizacije ove utrke.

Naime, inicijativa se javila na natječaj „Mladi: snaga zajednice“ Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj te dobila bespovratnih 20.000 kuna za realizaciju humanitarne predblagdanske utrke. Dobivenom donacijom kupili su potrebnu opremu, poput šatora i stolova te tiskali banere i promotivni materijal.

„Kako bi sve ovo što uspješnije realizirali, udružili smo se s članovima Sportsko-rekreativne udruge Torpedo Runners, čije nam je iskustvo u ovome iznimno dragocjeno, s obzirom da je riječ o rekreativnim trkačima koji sudjeluju na brojnim utrkama u zemlji i inozemstvu. Uvjerena sam da ćemo zajedničkim snagama uspjeti ostvariti cilj, odnosno prikupiti što više novca za udrugu Svjetionik i farmu konja, čiji se vlasnik razbolio, zbog čega konjima treba osigurati hranu i ostale uvjete kako ne bi bili ugroženi“, kazala je Barbara Mamić iz inicijative Mladi vas zovu.

Davorka Peran, Barbara Mamić i Dajana Stjepanović
Davorka Peran, Barbara Mamić i Dajana Stjepanović

Prema riječima Davorke Peran iz udruge Torpedo Runners, bez obzira na vremenske uvjete, okupljanje započinje u 11 sati uz zabavu i zajedničko zagrijavanje s djevojkama iz RiS dance fitness centra.

Prijave na utrku primaju se putem online obrasca na mrežnim stranicama udruge Torpedo Runners, a kotizacija od 50 kn plaća se na dan utrke. Po završetku utrke bit će dodijeljene nagrade najbržim sudionicima u ženskoj i muškoj kategoriji te za najbrže djevojčice i dječake (od 2007. g. i mlađe). Nakon utrke održati će se bogata aukcija, a prije početka utrke svi sudionici su u mogućnosti kupiti tiket za tombolu. Svaka tombola je dobitna, a moći će se preuzeti nakon utrke.

Udruga Svjetionik neprofitna je udruga osnovana 2017. g. Bavi se radom s djecom i mladima s teškoćama u razvoju. Edukacijsko-rehabilitacijski rad provodi se kroz individualni rad te grupne radionice. Udruga broji dvadesetak aktivnih članova te se financira isključivo kroz donacije i članarine.

„Ovim putem se još jednom zahvaljujemo što ste odabrali baš udrugu Svjetionik te nam na taj način dali novi vjetar u leđa i omogućili još kvalitetniji i raznovrsniji rad s djecom i mladima. Od dobivenih sredstava kupiti ćemo opremu za poticanje senzorike“, kazala je predsjednica Udruge Svjetionik Dajana Stjepanović.

Inicijativa „Mladi vas zovu“ namjerava nakon realizacije humanitarne utrke nastaviti s radom na sličnim projektima.

„Vjerujemo da će ova inicijativa zainteresirati Riječane koji se rekreativno bave trčanjem te da će nam se u organizaciji sljedećih sličnih događanja pridružiti i drugi trkači, a možda i klubovi ili udruge trkača amatera“, kazala je Mamić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari