PRIJEM ZA USPJEŠNE UČENIKE I MENTORE Na ponos obitelji, prijateljima, školama i Gradu!

U prostoru Zajednice Talijana Rijeka održana je svečana podjela priznanja učenicima i njihovim mentorima za posebna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama u školskoj godini 2014./2015. iz područja sporta i tehničke kulture, javlja portal Grada Rijeke.

Prijem za uspjesne ucenike i mentore 1

U školskoj 2014./2015. godini 45 prosvjetnih djelatnika riječkih osnovnih i srednjih škola pripremali su oko 2000 učenika i 200 skupina (ekipa) učenika, od kojih su mnogi osvojili jedno od prva tri mjesta na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri iz sljedećih područja: sportska natjecanja, promet, fotografija i inventivnost. Učenike i njihove mentore primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović te pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović.

Čestitajući na postignutim rezultatima riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako je ovaj prijam upriličen kako bi se naglasila postignuća koja mladi i njihovi mentori postižu na području sporta, jer je to ujedno i opredjeljenje prema zdravom načinu života.

“S druge strane, to je i prilika da iskažemo važnost tehničke kultura i inovacija, o kojima se zadnjih godina sve više govori, kao što se govori i o potrebi promjene obrazovnog sustava, kako bi se više pažnje moglo posvetiti matematici, fizici i prirodnim znanostima, inženjerskim i tehničkim strukama. Društvo koje želi napredovati mora svoj razvoj zasnivati na proizvodnji temeljenoj na novim tehnologijama, jer je to preduvjet bez kojeg se ne može razvijati”, zaključio je gradonačelnik.

Deni i Natko

U prigodnom programu nastupili su učenici Srednje glazbene škole Deni Klein i natko Štiglić, na gitari i mandolini. (I.N./rijeka.hr)

foto. www.rijeka.hr

Na stranici rijeka.hr možete pronaći popis  nagrađenih učenika u PDF formatu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari