(NE)VRIJEME NA JADRANU

Prijete li Rijeci bujične poplave? Meterolog: Moguće su i poplave na rivama duž Jadrana…

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Nacionalni centar obrane od poplava je zbog prognoziranih obilnih oborina tijekom petka na područjima Rijeke i okolice, Gorskog kotara i Like najavio mogućnost bujičnih poplava, te da bi na području Ogulina popodne moglo biti proglašeno pripremno stanje obrane od poplava.

S obzirom na oborine koje su pale i koje se još očekuju, vodostaji na desnim pritokama Kupe su u porastu i to Donja i Gornja Dobra, Mrežnica i Korana, pišu Vijesti.hr

Ipak RTL-ov meterolog Dorian Ribarić tvrdi da najveća opasnost prijeti upravo riječkom području, i području uz more:

“Veća opasnost prijeti na samome moru. Naime od jutra je vrlo vjetrovito s jakom južinom koja će večeras dodatno pojačati, a jugo bi moglo imati olujne pa i orkasnke udare čak iznad 100 km/h. Uz obilnu oborinu i visoke valove očekuje se tako i plavljenje nekih riva na sjevernom i srednjem Jadranu, osobito sredinom noći, kada bi moglo i zagrmjeti.

Što se tiče gorja, također će biti vrlo vjetrovito uz dosta kiše, osobito u Gorskome kotaru. No, očekuju se bujične poplave tek manjih vodotoka, ne i poplave većih rijeka i područja. Kao što načelnik stožera naglašava, radi se tek o pripremi redovnih mjera za zaštitu od poplava.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari