Priključite se volonterskom čišćenju budućeg parka na Kantridi

Radi se o parku koji se nalazi iznad Dječje bolnice Kantrida, te jugoistočno od Doma za starije i nemoćne osobe Kantrida

U sklopu Riječkog zelenog tjedna, Odjel za gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem u subotu, 18. svibnja organizira volontersku eko-akciju čišćenja i uređenja parka na Kantridi.

Cilj akcije je okupiti volontere s riječkog područja i zajedničkim snagama urediti prostor planiranog parka. Radi se o parku koji se nalazi iznad Dječje bolnice Kantrida, te jugoistočno od Doma za starije i nemoćne osobe Kantrida. Akcija je planirana u donjoj polovici parka, odnosno na potezu od Istarske ulice do Puta Frane Juretića.

U planu je očistiti prostor od komunalnog, građevinskog i biljnog otpada, pročistiti postojeću biljnu sastojinu i postojeće staze, te otvoriti prostor za korištenje i stvoriti podlogu za formiranje novih sadržaja u budućnosti.

Akcija počinje u 9:00 sati okupljanjem volonterki i volontera na platou kod donjeg ulaza u park. Ulaz u park nalazi se u Istarskoj ulici, između kućnih brojeva 62 i 68.

Volonterkama i volonterima je osigurana marenda, zbog čega je potrebna pravovremena potvrda sudjelovanja. Prijave za sudjelovanje potrebno je poslati do srijede, 8. svibnja na email: valentina.vukelic@rijeka.hr. Sa sobom ponesite vodu za piće, adekvatnu obuću i odjeću, te rezervnu odjeću za presvući se po završetku akcije.

Nakon uspješne prošlogodišnje organizacije i ove godine Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke sudjeluje u obilježavanju Europskog zelenog tjedna organiziranjem Riječkog zelenog tjedna u razdoblju od 13. do 19. svibnja.

Tema ove godine je Enviromental Implementation, odnosno okolišne politike i zakoni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari