Primorsko-goranska županija i Ekonomski fakultet partneri u projektu Future 4.0.

Foto: PGŽ

U prostoru Regionalne energetske agencije Kvarner u organizaciji Primorsko-goranske županije održana je prezentacija projekta Future 4.0 na temu “Upoznavanje dionika s aktivnostima i dosadašnjim rezultatima projekta“

Tijekom prezentacije sudionike se upoznalo s ciljevima Projekta te budućim i završenim aktivnostima. Budući da Projekt ima za cilj pružiti podršku javnim tijelima na regionalnoj razini u uspostavljanju okvira za upravljanje i prilagodbu tehnološkim trendovima, prezentacija je bila odlična prilika kako bi se saznalo što se u 2020. godini planira ostvariti kroz razvoj modela pametnog obrazovanja prilagođenog potrebama 4. industrijske revolucije.

Projekt „FUTURE 4.0 – ManuFactUring educaTion and training governance model for IndUstry 4.0 in the Adriatic-Ionian aREa“, odnosno „FUTURE 4.0 – Obrazovanje u proizvodnom sektoru i model upravljanja obrazovanjem za 4. industrijsku revoluciju na jadransko-jonskom području“ sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Jadransko – jonskog programa transnacionalne suradnje 2014. – 2020. (Interreg ADRION).

Svrha Projekta je unapređenje upravljanja u području obrazovanja i osposobljavanja za proizvodne djelatnosti u skladu s potrebama 4. industrijske revolucije koju karakterizira koncept tzv. pametne proizvodnje „Smart Factory“, automatizacija i poslovanje putem Interneta, s naglaskom na industriju.

Nositelj Projekta je Regija Veneto, a od hrvatskih partnera osim Primorsko-goranske županije sudjeluje i Ekonomski fakultet u Rijeci. Sudjelovanjem u projektu Primorsko-goranska županija će ostvariti sufinanciranje od strane Europske unije u iznosu od 71.128,82 EUR, dok iznos od 12.552,15 EUR predstavlja vlastiti udio u projektu što zajedno čini ukupni proračun projekta za Županiju u iznosu od 83.680,97 EUR. Ukupna vrijednost projekta za sve partnere iznosi 1.000.726,28 EUR.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari