ODLIČNO IZGLEDA

Pročelnica Stilin i gradonačelnik Vasilić obišli novouređene prostore osnovne škole u gradu Krku

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, u pratnji ravnatelja Osnovne škole »Fran Krsto Frankopan« Krk Serđa Samblića i voditelja županijskog odsjeka za investicije u školstvu Stjepana Marušića, obišli su i razgledali novouređene učionice škole, što je bio zajednički investicijski projekt Grada Krka i PGŽ kako bi se riješio prostorni problem u školi koja zadnjih godina bilježi porast broja učenika.

Preuređenjem ulaznog prostora u prizemlju zgrade i prostora knjižnice na prvom katu škola je dobila dvije nove učionice, zbornica je ponovno vraćena u funkciju, a stvoreni su uvjeti i za provođenje kabinetske nastave, istaknula je Stilin i izrazila zadovoljstvo uspješnim dovršetkom projekata. Radovi su izvedeni tijekom ljetnih praznika 2022., a dogradnja novih razreda sveukupno je stajala sedamstotinjak tisuća kuna od kojih je Grad Krk osigurao gotovo šest stotina, a Primorsko-goranska županija nešto više od stotinu tisuća kuna. Napomenula je da PGŽ i nadalje financijski pratiti sve potrebe školstva u gradu Krku te istaknula odličnu suradnju s predstavnicima lokalne uprave.

Ravnatelj Samblić rekao je kako je stvoreno dovoljno kvalitetnog prostora i novih učionica čime se ponovno omogućuje jednosmjenski režim rada škole. Naglasio je i da je dio novostvorenog prizemnog prostora namijenjen radu krčkog područnog odjela Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, koja u popodnevnim satima u školskoj zgradi također organizira nastavu, čime je »dobitak« ostvaren ovom investicijom višestruk.

Krčka škola u 2005. godini kada je i otvorena, brojala je 16 razrednih odjeljenja, a u međuvremenu je narasla na 21 razredni odjel – rekao je gradonačelnik Vasilić te ocijenio kako je sretna okolnost bila ta što se unutar škole našlo dovoljno »slobodnog prostora« za uređenje novih učionica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari