ODLIČNO IZGLEDA

Pročelnica Stilin i gradonačelnik Vasilić obišli novouređene prostore osnovne škole u gradu Krku

Idi na originalni članak

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, u pratnji ravnatelja Osnovne škole »Fran Krsto Frankopan« Krk Serđa Samblića i voditelja županijskog odsjeka za investicije u školstvu Stjepana Marušića, obišli su i razgledali novouređene učionice škole, što je bio zajednički investicijski projekt Grada Krka i PGŽ kako bi se riješio prostorni problem u školi koja zadnjih godina bilježi porast broja učenika.

Oglas

Preuređenjem ulaznog prostora u prizemlju zgrade i prostora knjižnice na prvom katu škola je dobila dvije nove učionice, zbornica je ponovno vraćena u funkciju, a stvoreni su uvjeti i za provođenje kabinetske nastave, istaknula je Stilin i izrazila zadovoljstvo uspješnim dovršetkom projekata. Radovi su izvedeni tijekom ljetnih praznika 2022., a dogradnja novih razreda sveukupno je stajala sedamstotinjak tisuća kuna od kojih je Grad Krk osigurao gotovo šest stotina, a Primorsko-goranska županija nešto više od stotinu tisuća kuna. Napomenula je da PGŽ i nadalje financijski pratiti sve potrebe školstva u gradu Krku te istaknula odličnu suradnju s predstavnicima lokalne uprave.

Ravnatelj Samblić rekao je kako je stvoreno dovoljno kvalitetnog prostora i novih učionica čime se ponovno omogućuje jednosmjenski režim rada škole. Naglasio je i da je dio novostvorenog prizemnog prostora namijenjen radu krčkog područnog odjela Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, koja u popodnevnim satima u školskoj zgradi također organizira nastavu, čime je »dobitak« ostvaren ovom investicijom višestruk.

Krčka škola u 2005. godini kada je i otvorena, brojala je 16 razrednih odjeljenja, a u međuvremenu je narasla na 21 razredni odjel – rekao je gradonačelnik Vasilić te ocijenio kako je sretna okolnost bila ta što se unutar škole našlo dovoljno »slobodnog prostora« za uređenje novih učionica.

Exit mobile version