FILMOVI ZA KLINCE

Profesor Baltazar ovoga tjedna priprema veliko iznenađenje za mališane u Dječjoj kući!

Profesor Baltazar u kinu Dječje kuće

Lipanj u kinu Dječje kuće donosi završnicu programa Krenimo od 0! osmišljenog za prvi susret djece s kinom, uz filmski program koji je najmanjim uzrastima blizak temom, trajanjem i vrstom animacije. 

Posljednji program ovog popularnog projekta Art-kina za najmanje uzraste održava se u četvrtak, 6. lipnja u dvostrukom terminu, s početkom u 18 i 19 sati, a donosi dva bloka kratkometražnih animiranih filmova o slavnom profesoru Baltazaru, uz posebnog gosta i poklone iznenađenja za sve mališane. 

Kao i dosad, svi će mali posjetitelji dobiti i diplome sa svojom fotografijom iz kina, za uspomenu na svoje prve kino korake.

Prva projekcija, s početkom u 18 sati, donosi filmove Tetke pletke, Svirka za Mirka i Veseli most, a druga projekcija, s početkom u 19 sati, uključuje filmove Ledeno vruće, Lutke bez kose i Sreća u dvoje.

Glavni je lik ovog animiranog serijala profesor Baltazar, dobroćudan i maštovit znanstvenik, ljubitelj prirode i svih živih bića, borac za dobro, promicatelj tolerancije, suživota i ljubavi koji uči kako riješiti probleme na jednostavan i miroljubiv način, uz pomoć inovativnosti i pozitivne energije. Radnja serijala zbiva se u imaginarnom Baltazar-gradu, gradu za koji je kao inspiracija poslužila upravo Rijeka, a riječ je o najuspješnijem projektu Zagrebačke škole crtanog filma.

Proteklih petnaest godina Art-kino predano radi na medijskom opismenjavanju djece, bilo kroz obiteljski program koji se protekle tri godine odvija u kinu Dječje kuće, radionice ili program Škola u kinu koji djecu i mlade odgaja da zavole film i odlazak u kino.

Krenimo od 0! (Let’s start from 0!) novi je projekt Art-kina financiran od strane Europe Cinemas u sklopu Collaborate to Innovate inicijative mreže europskih nezavisnih kina Europa Cinemas. Projektom koordinira splitsko Kino Mediteran, a u njemu, pored Art-kina, sudjeluju i Kinematografi Dubrovnik, javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika.

Cilj projekta razvoj je nove publike te njihove edukacije od najranije dobi budući da su u programskom fokusu obitelji s djecom do sedam godina. Naime, programima će se ukazati na činjenicu da je od iznimne važnosti djecu od najranije dobi upoznavati s raznolikom kulturnom produkcijom kako bi se u budućnosti izbjegle jednostranost i isključivost kod odabira iste, kao i suživljavati ih s prostorom kinodvorane kao prirodnim okolišem filma.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/program/ciklusi/krenimo-od-0

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari