PRIZNANJA ZASLUŽNIMA

Proglašeni dobitnici nagrada Grada Kastva za 2020. godinu

Foto: Kastav

Nagrade će se dobitnicima uručiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Kastva, u subotu 6. lipnja

Kastavski vijećnici jednoglasno su donijeli odluke o nagradama Grada Kastva koje će se dobitnicima dodijeliti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada, u subotu 6. lipnja.

Nagradu Grada Kastva za životno djelo dobila je Cvjetana Miletić za doprinos u očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta čakavskog govornog područja. Objavljivanjem rječnika Slovnik kastafskega govora, dala je osobit doprinos popularizaciji, vrednovanju i očuvanju kastavskog govora.

Priznanje Grada Kastva dodijelit će se Osnovnoj školi Milan Brozović Kastav povodom 250. obljetnice školstva u Kastvu, te nemjerljiv doprinos odgoju učenika i brojne uspjehe koje škola postiže.

Nagrade Grada Kastva za 2020. godinu dobit će Božica Zupičić predsjednica Art udruge „Grad kulture“, za dugogodišnji rad i veliki doprinos u kulturi te promociji Grada Kastva, te Eugen Tončinić, trener Košarkaškog kluba Kastav, za dugogodišnji rad i postignute uspjehe u sportu.

Počasnom građankom Grada Kastva proglašena je Suzana Antič, predsjednica Aktiva ljubljanskih ravnatelja dječjih vrtića za dugogodišnju suradnju i doprinos u promicanju ugleda Grada Kastva izvan državnih granica.

Javno priznanje Grada Kastva posmrtno je dodijeljeno Dragoljubu Cvjetkoviću, dugogodišnjem profesoru tjelesnog odgoja u kastavskoj školi, za rad i osobni doprinos razvoju i popularizaciji školskog sporta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari