JEDRA ISPUNILA ZALJEV

Galerija | Proglašenjem pobjednika zaključena je prekrasna 24. Fiumanka, održana i treća SUP regata. Evo tko su najuspješniji

Proglašenjem pobjednika zaključena je 24. Velika Fiumanka, tradicionalna riječka regata krstaša čija su jedra jučer ispunila zaljev

Iako nije bila brza kao prošlogodišnja, Fiumanku ni ove godine vjetar nije napustio i omogućio izuzetno zanimljivu i taktički izazovnu regatu na kojoj su se stalno izmjenjivali uvjeti.

Od 161 prijave, kao i obično nešto manji broj sudionika našao se točno u podne na regatnom polju.

Neke su odbili prijeteći oblaci iz kojih je tijekom regate pala kiša, a neke pak privukle majice bez kojih nisu htjeli ostati bez obzira što nisu uspjeli stići na regatu. Ali nema ni veze, majice su tu da se nose i omoguće riječkim jedrima da otplove još dalje i završe doista diljem svijeta.

Iako ovogodišnja Fiumanka nije bila rekordna što se tiče brzine, skoro da bismo mogli reći da je bila rekordna po dobroj zabavi i brojnosti sadržaja, a dojmovi o njoj mogu se pogledati u brojnim službenim i privatnim galerijama fotografija i ozarenim licima sudionika koji su istinski uživali u jedrenju i ovogodišnjoj regati i priredili gledateljima pravi spektakl zajedničkog ulaska u luku.

Zadovoljstvo regatom i pratećim aktivnostima ne kriju ni Fiumankini sponzori koji su i sami aktivni sudionici, ali i promotori Fiumanke.

Prva je u Riječku luku spektakularno uplovila jedrilica s obiteljske rute Reful 3 kojoj je za kromilom bio Mitja Velepić, dok je regatnu rutu 24. Fiumanke najbrže odjedrio Way od Life Portopiccolo Prosecco Doc s kormilarom Gašperom Vinčecom. Na drugoj poziciji bio je Adriatic Europa s Dušanom Puhom dok je teći bio Molo longo Erste banka s posadom koju je predvodio Rajko Kujundžić. Od maxia na obiteljskoj ruti sudjelovala je jedrilica Bubamare s posadom najvećeg sponzora regate – Ine.

Među medijskim posadama vodstvo je i ove godine potvrdila uigrana ekipa Nove tv, drugi je bio Torpedo media – Novinet regionalna info mreža, dok je treću poziciju izborila posada austrijske televizije ORF.

Najmlađa posada 24. Fiumanke kojoj je pripao prijelazni pehar Zvonimira Bezića bila je ona broda Solaria s kormilarom Lukom Babnikom. Nagrade i prijelazni pehar preuzeli su i natjecatelji druge sveučilišne regate Studentska Fiumanka. Najuspješnija ekipa je ona s Fakulteta dentalne medicine koji će s ponosom godinu dana čuvati prijelazni pehar regate. Na drugoj poziciji je ekipa Zdravstvenih studija, dok je na trećem mjestu ekipa Step Ri.

Program Fiumanke nastavio se i danas. U Preluci je održan drugi dan Windsurf Fiumanke u organizaciji DSNM Volosko.

Posljednjeg dana vjetar nije bio sklon surferima pa su se bodovali rezultati prvog dana. Jedrilo se u sljedećim kategorijama u kojima su se najbolje snašli sljedeći natjecatelji: u juniorima Val Eržen, među ženama Lina Eržen, u master kategoriji Stojan Vidakovič, a među seniorima Enrico Marotti.

Proglašenjem pobjednika zaključeno je treće izdanje SUP Fiumanke.

U RACE regati najuspješniji je bio Rok Puvar, dok je među ženama prvo mjesto osvojila Anamarija Grbčić Pahlić. ELITE regatu prvi su u svojim skupinama završili Luka Kožar i Maja Dolžan. U kategoriji natjecatelja od 9 do 14 godina kod dječaka je najuspješniji bio Nino Bačić, a od djevojčica Stella Veršić. FUN regatu prvi su završili Nikolina Nikolić i Ivica Bađun.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari