ODLIČNA ZABAVA

Kostrena ispratila proljeće; Djeca svih uzrasta uživala u brojnim aktivnostima

Najmlađa kostrenska publika, vrtićarci i osnovnoškolci proteklih su tjedan dana uživali u brojnim aktivnostima koje su održane u sklopu manifestacije Proljeće u Kostreni.

Gotovo petstotinjak djece sudjelovalo je na aktivnostima koje su se održavale od 7. do 15. lipnja u Kostreni u sklopu manifestacije Proljeće u Kostreni, koja se tradicionalno održava svake godine u ožujku, a egzistira već sedamnaest godina. Ove godine se zbog opravdanih epidemioloških razloga preselila u lipanj te ispratila proljeće i krenula ususret ljetu.

Program je bio uistinu šarolik, od online teatra, predstava na školskom igralištu, igranja zabavnih retro igara do potrage za kostrenskim blagom. Obuhvaćena su djeca u dobi od 2,5 pa sve do 14 godina.

VIDEO DANA:

Kazalište Tirena prikazalo je online predstave, 7. lipnja #generacija te 8. lipnja Drugačiji, koje su u svojim učionicama pogledali učenici od 5. do 8. razreda.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka sudjelovalo je u Proljeću sa svoje dvije izvrsne predstave – Nove zgode Wande LaVande koja je odigrana na igralištu ispred OŠ Kostrena te Ježevom kućicom koja je zbog vjetra prebačena u Sportsku dvoranu Kostrena. Wanda je oduševila vrtićarce i prvašiće, a dio njih imao je priliku sudjelovati i na Wandinoj maloj radionici koju su vodile likovne umjetnice Luči Vidanović i Marija Volkmer.

Petak je, kako i priliči završetku radnoga tjedna, bio rezerviran za igranje retro igara. Učenici nižih razreda osnovne škole su, na platou ispred škole, igrali zaboravljene igre poput „Školica“, „Gusjenica“, „Spužva“ i slično. Centar kulture Kostrena u suradnji s Odredom izviđača Sjever-jug osigurao je crtanje i prezentiranje igara koje će učenici nadalje moć igrati u slobodno vrijeme ili za vrijeme tjelesnog odgoja.

Zadnje dane Proljeća u Kostreni tražilo se Kostrensko blago. Potraga je trajala na potezu od Osnovne škole Kostrena do uvale Svežanj, a učenici nižih razreda usput su rješavali zagonetke te upoznavali svoj kraj. Uz to, u suradnji s Jedriličarskim klubom Galeb prezentirana je škola jedrenja, a članovi Udruge tehničke kulture Žurkovo pričali su djeci o škveru i gradnji brodica za što je kostrenski kraj iznimno vezan.

Proljeće u Kostreni organizira Centar kulture Kostrena u suradnji s Osnovom školom Kostrena i Dječjim vrtićem „Zlatna ribica“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari