PROMETNI KAOS U RIJECI: Radovi u Zajčevoj, autobusi „alternativno“, putnici neinformirani, vozači nervozni – lijepi riječki predblagdanski vikend!

Foto: Ilustracija

Ako nema prijeke potrebe, izbjegavajte popodnevno kretanje vozilima kroz Rijeku – gužva je velika!

Vikend-radovi na asfaltiranju kolnika u Ulici Ivana pl. Zajca su – istina – najavljeni nekoliko dana unaprijed, no danas poslijepodne osvjedočili smo se da je koordinacija između izvođača radova, prometne policije, prijevoznika „Autotrolej“.. na informiranju građana o tome što ih usitinu čeka – vrlo vrlo manjkava, da ne kažemo – nikakva.

Već rano poslijepodne počele su velike prometne gužve u gradskim ulicama od Sušaka do Potoka pa i šire, a dodatnu nervozu kod građana – posebno kod korisnika gradskog i prigradskog prijevoza – izazvala je činjenica da su popodne nenajavljeno autobusi na gradskim linijama od istoka prema zapadu i obratno vozili alternativnim pravcima o čemu putnici nisu bili obaviješteni.

Autobusi su, k tome, jako kasnili u polasku i dolasku, pa je naprimjer autobus na liniji 7A – kojeg su, usput, čekali mnogobrojni navijači Rijeke uoči današnje utakmice s Istrom, kasnio nevjerojatnih 45 minuta! A s druge strane navijači se pozivaju da što je više moguće koriste upravo tu gradsku liniju – a ne automobile – u dolasku na stadion HNK Rijeke na Rujevici. Koji autobus?! Tko je ovdje lud?!

No moramo reći da su gužvi kumovali i mnogi, nažalost, loši riječki vozači koji ponavljaju staru boljku – ulazak u križanje kada se zdravorazumski može očekivati da će ih usred raskrižja dočekati crveno svjetlo, pa samim time ti neuki i neodgovorni (da ne kažemo bezobrazni) vozači svojim vozilom „začepe“ raskrižje, odnosno onemoguće vozilima iz drugih pravaca prolazak odnosno nesmetano odvijanje prometa. Da je tome tako osvjedočili smo se danas vlastitim očima na nekoliko raskrižja u središtu grada, a pogotov na onom najfrekventnijem – sjecištu Cambiereijeve i Ulice Viktora Cara Emina.

Još jednom, ako ne morate, ne krećite vozilima kroz grad!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari