"I MISS YOU"

Video | Promotivni film o Rijeci “Nedostaješ mi” osvojio srebro na festivalu u New Yorku

Foto: Screenshot

Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija

Promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film „Rijeka – I miss you“ nastavio je svoj pobjednički niz i osvojio je srebrnu medalju odnosno drugo mjesto na NEW YORK FILM FESTIVAL – FILM & TV AWARDS.

“Iako se trenutno sve naše aktivnosti koncentriraju oko borbe protiv pandemije Covid-19, u mnoštvu vijesti oko toga zaprimili smo jednu izuzetno lijepu i veselu vijest. Tako smo na jednom od najdugovječnijih i najprestižnijih filmskih festivala u Sjedinjenim Američkim Državama, NEW YORK FILM FESTIVALS – FILM & TV AWARDS osvojili srebrnu medalju odnosno drugo mjesto za promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke pod nazivom RIJEKA – I MISS YOU.”, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Nagrada na New York Festivals TV & Film Awards, na kojem sudjeluju kreativne prijave iz preko 50 zemalja svijeta osvojena je u kategoriji CORPORATE IMAGE – Public Relations & Social Engagement.

Sve prijave, koje su prošle selekciju, ocjenjuju međunarodni članovi žirija – nagrađivani profesionalci koji su prepoznati kao vodeći stručnjaci u svojim oblastima i međunarodnoj komunikaciji.

Preliminarni krug ocjenjivanja odabire pobjednike koji ulaze u finale. Daljnji krugovi ocjenjivanja određuju osvajače brončanih, srebrnih i zlatnih medalja prema kategorijama prijava. Dobitnici zlatnih nagrada se tada natječu za nagradu Grand Prix.

Svečana ceremonija dodjele nagrada koja se trebala održati tijekom najvećeg svjetskog sajma digitalne tehnike vezane uz filmsku industriju NAB SHOW u Las Vegasu otkazana je uslijed pandemije virusa Covid-19.

Promotivni film snimljen je u produkciji Balduči Filma iz Zagreba i Turističke zajednice grada Rijeke uz producenticu i scenaristicu Spomenku Saraga te redatelja Hervea Tirmarchea. Produkcijska kuća Balduči film specijalizirana je za snimanje turističkih filmova te su do sada brojni filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade, te je redatelju Herveu Tirmarcheu ovo već četvrti film u Hrvatskoj i svaki od njih je višestruko nagrađivan diljem svijeta

Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

Kada se film snimao i kada je izabrana glazbena podloga „I Miss You“, nije se moglo niti naslutiti kako će taj naslov u današnje vrijeme krizne situacije uzrokovane pandemijom zapravo biti pravi slogan trenutne turističke situacije.

Promotivnom filmu Turističke zajednice grada Rijeke ovo je već druga nagrada. Rijeka – I miss you osvojio je ove godine nagradu / drugo mjesto na 20-tom jubilarnom filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu u velikoj konkurenciji kandidiranih i to u kategoriji City International / Međunarodni gradovi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari