DVA IZDANJA

Promovirana monografija “50 godina Sveučilišta u Rijeci”

Župan Zlatko Komadina prisustvovao je predstavljanju dvaju sveučilišnih izdanja, monografije ”50 godina Sveučilišta u Rijeci”, čija je izvršna urednica Elvira Marinković Škomrlj, glasnogovornica Sveučilišta te Leksikona rektora, prorektora, dekana i pročelnika odjela Sveučilišta u Rijeci, urednik Gorana Kalogjere.

Izdanjima se zaokružuje cijela godina u kojoj se obilježava 50. obljetnica Sveučilišta, a obje publikacije u posvećene su ljudima.

“Monografija i Leksikon naša su želja da kažemo hvala svima. Svako sveučilište ima obvezu brinuti o svojoj baštini, ljudima i zabilježiti trenutak, a pogotovo ovako veliki trenutak kao što je 50. obljetnica. Na neki način zaustaviti vrijeme, promisliti o prošlim godinama i ostaviti tu bilješku nekim drugim generacijama koje će slaviti neke bolje i veće obljetnice”, navela je rektorica Snježana Prijić Samaržija.

Župan Komadina je istaknuo kako se približava kraju godina u kojoj Županija slavi 30 godina svoga postojanja, a Sveučilište 50 godina. “Županija sigurno ne bi bila ista da nema Sveučilišta. To je rasadnik kadrova koji drže gospodarstvo i društveni život naše županije. Čestitam svima koji su dali svoj doprinos ovoj visokoj obljetnici”, naveo je.

Amir Muzur, autor pojedinih poglavlja u Monografiji, naglasio je da je monografija iznimno važna u životu jedne institucije. “Monografija svjedoči ogromnoj snazi Sveučilišta. Snazi koja se najbolje pokazuje svake godine kada rijeka mladih ljudi izlazi van s većim obrazovanjem, a nadamo se da će ostati trajno vezana za Rijeku i Sveučilište”, rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari