PRONATALITETNA MJERA GRADA RIJEKE: Za svako novorođenče novčana potpora u visini 1.500,00 kuna

Foto: Ilustracija

Kako je rečeno na današnjem Kolegiju gradonačelnika, u Gradu Rijeci se od 1991. godine bilježi negativan prirodni prirast.

Stoga je Grad Rijeka i donio mjere populacijske politike u svojoj Strategiji razvoja za razdoblje od 2014.-2020. godine. Jedna od mjera je pravo na jednokratnu novčanu potporu za opremu novorođenog djeteta pa će Grad Rijeka i u ovoj godini, svakom roditelju, koji je hrvatski državljanin i ima prebivalište na području grada Rijeke, za svako dijete rođeno od 1. siječnja 2016. godine, dodijeliti jednokratnu novčanu potporu za opremu novorođenčeta u visini od 1.500,00 kuna.

Za ostvarivanje ovog prava roditelj je dužan u roku od šest mjeseci od rođenja djeteta dostaviti Odjelu gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb djetetov izvod iz matične knjige rođenih; osobnu iskaznicu roditelja te presliku tekućeg računa ili štedne knjižice.

Uz navedeno, kao jedno od prava iz socijalne skrbi moguće je ostvariti i dodatno pravo na poklon-bon za nabavu opreme novorođenčeta u iznosu od 2.000,00 kuna. Pravo na ovu pomoć može ostvariti korisnik koji ispunjava uvjete iz Odluke o socijalnoj skrbi, a može se ostvariti do navršenih 12 mjeseci života djeteta. Procjenjuje se da će ovaj oblik pomoći u 2016. godini koristiti oko 100-njak korisnika, za što je u Proračunu Grada Rijeke za 2016. godinu osigurano 200.000,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari