Osim rebalansa proračuna, župan je izvijestio da je kroz Ured Županije proveden treći natječaj u iznosu od 426.000 kuna kojim se financira 38 manifestacija u organizaciji 35 udruga.

Župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić na press kolegiju u ponedjeljak izvijestili su o rebalansu proračuna i ulaganjima u zdravstveni sustav Primorsko-goranske županije.

press županija rebalans

Župan Komadina izvijestio je, prenose mrežne stranice PGŽ, da će jedna od važnijih tema na sljedećoj sjednici Županijske skupštine biti rebalans proračuna kojim proračun raste za 10%. Radi se o konsolidiranom proračunu koji uključuje sve zdravstvene ustanovame u nadležnosti Županije. Rebalansom za 25 milijuna rastu prihodi ustanova, a 25 milijuna proračun same Županije. Kada se izuzmu planirane obveze, višak proračuna Županije iznosi 26.1 milijun kuna koji se sastoji od neizvršenih rashoda iz 2015. godine u iznosu od 10 milijuna i povećanja prihoda proračuna u iznosu od 11.5 milijuna kuna.

“Dobra je vijest upravo povećanje prihoda jer to znači da gospodarstvo PGŽ počinje više zapošljavati jer dolazi više sredstava iz poreza na dohodak”, zaključio je župan istaknuvši da je vitalnošću gospodarstva Primorsko-goranske županije nadoknađen pad prihoda proračuna uslijed porezne reforme.

Najveći dio sredstava dodijelit će se za KBC Rijeka (1 milijun kuna), vozni park zdravstva (2 milijuna), kulturne projekte HERA i “Mala barka” (4 milijuna) te kapitalni projekt izgradnje škole u Puntu (4 milijuna).

Osim rebalansa proračuna, župan je izvijestio da je kroz Ured Županije proveden treći natječaj u iznosu od 426.000 kuna kojim se financira 38 manifestacija u organizaciji 35 udruga.

Pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić izvijestila je da je na posljednjem Kolegiju Župana donesen popis prioriteta za raspored sredstava za decentralizirane funkcije između zdravstvenih ustanova i Primorsko-goranske županije za tekuću godinu. Tako će se nabaviti digitalni RTG uređaj za Delnice (1.2 milijuna kuna), novi ultrazvuk za područje Malog Lošinja (600.000 kuna), ultrazvučni 3D kolor doppler za potrebe Thalassotherapije Opatija (1.4 milijuna kuna), 8 stomatoloških stolica za potrebe Doma zdravlja u Gorskom kotaru i na otocima te sanitetsko vozilo.

Od kapitalnih projekata u zdravstvu ističu se uređenje dva paviljona Psihijatrijske bolnice Rab (2.6 milijuna kuna) i pristupni put paviljona (400.000 kuna). U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo predviđena je nabava modernog lifta i sanacija ravnog krova, u Thalassotherapiji Crikvenica iz decentraliziranih sredstava predviđena je otplata kredita u iznosu od 1.9 milijuna kuna, a započinju i radovi na revitalizaciji lječilišnog centra Malog Lošinja vrijedni 1.2 milijuna kuna.

“Ukupna dodijeljena sredstva za našu županiju na razini države ista su kao i prošle godine i iznose 22 milijuna kuna”, izvijestila je pročelnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari