PROSVJED ŽIVOG ZIDA PROTIV SKUPOG ENERGA: “Potrebno je zaustaviti astronomske cijene grijanja koje osiromašuju građane”

Danas u 16 sati ispred Poglavarstva grada Rijeke Živi zid predvođen Ivanom Viliborom Sinčićem organizira prosvjed protiv skupog Energa.

Namjera prosvjeda, poručuju iz Živog zida, je ukazati na višestruko veće cijene grijanja od ostatka Hrvatske, skupog mjesečnog paušala te nemogućnosti isključivanja iz sustava Energa.

“Potrebno je zaustaviti astronomske cijene grijanja koje osiromašuju građane i smanjuju vrijednost nekretnina. Živi zid je jedina stranka koja u svom programu ima pravo na samostalno izdvajanje iz toplinskog sustava. Po trenutnom zakonu stanar-pojedinac ne može se izdvojiti iz sustava kolektivnog grijanja Po trenutnom zakonu stanar-pojedinac ne može se izdvojiti iz sustava kolektivnog grijanja putem toplane, koji je evidentno skup i neučinkovit, te je time ljudima oduzeto pravo na slobodan izbor načina grijanja. Tražimo da se zakonski omogući svakom stanaru koji se želi izdvojiti iz toplinskog sustava pravo na besplatan izlazak iz sustava kolektivnog grijanja”, navode predstavnici Živog zida.

Nakon prosvjeda, u 20,30 sati u Sportskom centru Zamet održat će se tribina “Obnovljivi izvori energije” na kojoj gostuje Ivan Vilibor Sinčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari