ROADPOL

Provedena akcija nadzora teretnih vozila i autobusa; Utvrđena 82 prekršaja a 11 vozila isključeno iz prometa

Ilustracija: Riportal

ROADPOL-ova akcija se provodi u svim zemljama članica EU (mreža europskih prometnih policija) kada se tijekom godine jednom mjesečno odredi tjedan u kojem će sve članice pojačano nadzirati po određenim ugrožavajućim čimbenicima u prometu

Od 11. do 17. listopada na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, kao i u ostalim zemljama Europske unije, provedena je  preventivno-represivna akcija nadzora teretnih vozila i autobusa. Riječ je o redovnoj ROADPOL-ovoj akciji koja se provodi u svim zemljama članica (mreža europskih prometnih policija) kada se tijekom godine jednom mjesečno odredi tjedan u kojem će sve članice pojačano postupati po određenim ugrožavajućim čimbenicima, primjerice u ovoj akciji -prijevoz opasnih tvari teretnim vozilima, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostali prekršaji ili moguća kaznena djela.

U šest dana akcije na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirana su sveukupno 244 teretna vozila i 14 autobusa. Od ukupnog broja teretnih vozila njih 172 su hrvatskih registracijskih oznaka, a 72 stranih registracijskih oznaka, dok je kod autobusa bilo njih 11 hrvatskih registracijskih oznaka, a tri stranih oznaka.

U nadzoru autobusa evidentiran je jedan prekršaj i to zbog prekoračenja brzine, a nadzorom teretnih vozila zabilježen je čak 81 prekršaj.  Ukupno je utvrđeno 17 prekršaja tehničke neispravnosti teretnih vozila od kojih je 11 vozila zbog teže neispravnosti odmah isključeno iz prometa.

Nadzorom vozača teretnih vozila zabilježeno je 10 prekršaja prekoračenja brzine, po dva prekršaja vremena upravljanja vozilom i dokumentacije vozača, ali i dva prekršaja pretovara vozila. Uz navedena, evidentirano je 14 prekršaja tahografa, šest prekršaja dokumentacije vozila, četiri prekršaja nepropisno osiguranog tereta, dva prekršaja dokumentacije tvrtke, kao i 30 ostalih prometnih prekršaja.

Počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari