PROVOKATIVNI 3. USSUD: „(Ne) voliš grad koji teče?“

Ovogodišnje izdanje riječkog projekta USSUD (Unapređenje studentskog standarda u domeni kulture) želi potaknuti raspravu i ispitati stavove mladih o vlastitom gradu, te saznati koji su njihovi razlozi odlaska, dolaska, ostanka ili povratka u Rijeku.

Ovogodišnje izdanje USSUD-a ponudilo je nekoliko zanimljivih događanja, tribina i rasprava, a traje do 13. studenog.

USSUD se i u svojem trećem izdanju, pod radnim nazivnikom „(Ne) voliš grad koji teče?“, bavi društveno odgovornim temama. Ovoga puta želi potaknuti raspravu i ispitati stavove mladih o vlastitom gradu te saznati koji su razlozi njihova odlaska, dolaska, ostanka ili povratka u Rijeku.

U petak je u dizajnerskom studiju CIPMANN održano prvo događanje u programu pod nazivom pARTicipacija, a jučer je u sklopu programa u Palachu održana prezentacija “Ne možeš dvaput u istu Rijeku ući”. U prezentaciji „Ne možeš dvaput u istu Rijeku ući“ (izvan)riječki kreativci su u 7-minutnom formatu na dinamičan način prezentirati sebe i svoj rad te pokušali dati svoj odgovor na pitanje “Treba li Rijekom uzvodno ili nizvodno? “.

participacija_posjet studiu CIPMANN

Sve zainteresirane, uz nastavak posjeta radnim prostorima kreativaca, očekuje još i tribina “Mrtvi kanal”.

USSUD je akronim Unapređenja studentskog standarda u domeni kulture, a projekt su zajednički pokrenuli Sveučilište u Rijeci i Grad Rijeka s ciljem unapređenja studentskog kulturnog programa i osnivanja Studentskog kulturnog centra (SKC). Ciljevi su uspješno postignuti, a od 2013. godine SKC djeluje u provedbi i financiranju kulturnih projekata namijenjenih studentima i realiziranim od studenata za studente, te u sukreiranju kulturnih politika.

USSUD je ove godine odlučio podržati 90-godišnju tradiciju tvornice obuće Borovo te će se, među već prepoznatljivim promotivnim materijalima koje čine drvene kocke i panjevi, naći i gumene čizme ovog domaćeg proizvođača.

Realizaciju projekta podržali su: Sveučilište u Rijeci, Ministarstvo kulture, Grad Rijeka, Studentski kulturni centar i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

 

PROGRAM

11. i 13. 11. 2015. / različite lokacije

pARTicipacija /// istraživanje radnih prostora riječkih kreativaca

Petra Karuza i Federico Gori / 11. 11. u 17:30 h / Društvo arhitekata Rijeka, Dežmanova 2a
Tomica Grubiša i Nika Rukavina / 13. 11. u 18 h / Atelje, Križanićeva 3a

Kroz program pARTicipacija proučavaju se radni prostori kreativaca, a nakon što je prošlog petka pogledan studio Cipmann, ovaj tjedan sudionike će ugostiti arhitekti i umjetnici.

12. 11. 2015. / u 18 h / Palach

Mrtvi kanal /// Tribina
Gosti tribine:
Gradonačelnik Vojko Obersnel,
Prorektorica Snježana Prijić – Samaržija,
Poduzetnik Andrija Čolak,
Direktor STEP -RI-a Boris Golob

Na tribini Mrtvi kanal raspravljat će se o tome “je li Rijeka zaista (samo) tranzitni grad? Ostaju li mladi ljudi u Rijeci i koja je poticajna strategija za mlade i njihove ideje? Kako stvoriti prostor za njih? Vole li Rijeku više oni koji u njoj ostaju?“.

[highlight] O projektu možete saznati više i na www.ussud3.uniri.hr  ili Facebook stranici i eventu projekta. [/highlight]

USSUD3_ProfilePic

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari