Prvi pričuvni policajci počeli raditi u PU primorsko-goranskoj

Od danas je na poslovima u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj angažirano prvih osam pričuvnih policijskih službenika

Riječ je o umirovljenim policajcima s područja Primorsko-goranske županije koji su angažirani temeljem Uredbe o pričuvnoj policiji, a primarno za ispomoć u provedbi zadaća po policijskim postajama.

Pričuvne policajce prije raspoređivanja u PU primorsko-goranskoj pozdravio je načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar sa suradnicima. Uz upute i savjete tom prigodom im se zahvalio što će svojim znanjem i iskustvom te suradnjom sa svojim kolegama, opet pridonositi sigurnosti građana i imovine na primorskom području.

Inače, sukladno Uredbi o pričuvnoj policiji, na području Republike Hrvatske planirano je angažiranje do 1800 pričuvnih policijskih službenika u Ravnateljstvu policije i policijskim upravama. Stoga je i raspisan javni natječaj za bivše policijske službenike kojima je prestala služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu, na temelju sporazuma ili otkazom po vlastitoj volji. S izabranim kandidatima za pričuvnog policijskog službenika sklapa se ugovor o pravima i obvezama službe u pričuvnom sastavu policije na rok od jedne do tri godine, koji se može produljiti, ali najduže do 65. godine života.

Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvne policijske službenike otvoren je i nadalje pa iz PU primorsko-goranske i ovim putem pozivaju zainteresirane potencijalne kandidate da se prijave.

Više informacija o Natječaju može se vidjeti na službenoj internet stranici MUP-a
https://mup.gov.hr/UserDocsImages/Natjecaji/2019/Studeni/7-11-natjecaj-pricuva.pdf

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari