PRVI RIJEČKI ALTERNATIVNI KALENDAR Tri riječke udruge Međunarodni dan tolerancije obilježit će promocijom nesvakidašnjeg kalendara

U ponedjeljak 16. studenog s početkom u 12 sati na štandu na Korzu nastavlja se suradnja triju riječkih udruga – Ri Rock, Rijeka Tattoo Expo i SOS telefon – Rijeka, a sve u sklopu 37. Ri Rock Festivala.

Naime, tada kreće promocija prvog Riječkog Alternativnog Kalendara, kojeg čine riječki glazbenici, tetovirani pojedinci, volonteri/ke i ostali građani s vrlo jasnom porukom: POSTOJI ALTERNATIVA NASILJU.

Štand SOS telefona – Rijeka zamišljen je kao informativni štand na kojem će građani iz prve ruke moći dobiti informacije o spomenutoj suradnji, radu triju udruga, a naročito SOS telefona. Članovi/ice, aktivisti/ce i volonteri/ke u direktnom će kontaktu s građanima pokazati pozitivni primjer suradnje, međusobnog prihvaćanja i bogatstva koje nam donosi različitost te zajedno obilježiti Međunarodni dan tolerancije.

UNESCO je proglašenjem međunarodnog dana tolerancije dao i definiciju za toleranciju: „Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama.“

Na štandu vas očekuje i dobro raspoložena ekipa triju udruga i brojnih volontera, a pridružiti će se i bendovi Grad i Grč, kao podrška alternativi nasilju i projektu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari