Puhačkom orkestru Lovran uručeno županijsko priznanje povodom 110. godišnjice djelovanja

Puhački orkestar Lovran dobitnik je županijskog priznanja povodom 110. godišnjice djelovanja te njegovanja i razvoja kulturno-umjetničkog stvaralaštva

Tim povodom, župan Zlatko Komadina primio je predstavnike Orkestra u sastavu Zvijezdana Klobučar Filčić, predsjednica, Boris Mohorić, umjetnički voditelj, David Kurti, član Upravnog odbora te članovi David Palmić i Radovan Trinajstić, ujedno i dva najdugovječnija člana Orkestra. Prijemu je prisustvovala i resorna pročelnica Sonja Šišić.

„Malo koji orkestar ima vaše godine što znači da je više generacijski. Važno je da se tradicija nastavlja i nove generacije uključuju u glazbu. Društveni život Liburnije i šireg kraja bio bi puno siromašniji da nema vas“, rekao je župan Komadina čestitavši članovima veliku obljetnicu.

Najiskrenije čestitke uputila je i pročelnica Šišić. „Najviše veseli što ste veliki broj mladih ljudi odgojili za svijet glazbe i usadili im ljubav prema kulturi. Sigurno je velik broj njih postigao značajne uspjehe upravo na temeljima vašeg puhačkog orkestra. Čestitam vam od srca za sve što ste napravili i što ćete u budućnosti napraviti za glazbu našega kraja“, istaknula je pročelnica.

Predsjednica Orkestra Klobučar Filčić istaknula je kako je 110 godina brojka s kojom se iznimno ponose.

„To je jedna velika glazbena tradicija našeg kraja, ne samo Lovrana već cijele Opatijske rivijere. Trudimo se da tradicija ide dalje i da ne stanemo na ovih 110 godina. Danas imamo 35 članova i najviše rastemo obiteljski jer je jako puno familija unutar našeg orkestra“, kazala je i pritom dodala kako je u pripremi i monografija o bogatoj povijesti Orkestra.

Puhački orkestar Lovran osnovan je 1912. godine. Tijekom 110 godina kroz ovaj ansambl prošlo je više od 300 članova i generacija koje su, zahvaljujući njegovom djelovanju, glazbeno obrazovane te su širile duh zajedništva i kulturno-umjetničkog stvaralaštva kao i prenosile glazbenu tradiciju s koljena na koljeno.

Puhački orkestar Lovran sudionik je mnogobrojnih festivala diljem Hrvatske i Europe te je dobitnik mnoštva priznanja i nagrada.

Organizacijom međunarodnog festivala puhačkih orkestara „Naš svijet je glazba“, koji slavi svoje 30. izdanje, stekli su mnogobrojna međunarodna glazbena prijateljstva koja i danas njeguju. Orkestar djeluje pod umjetničkim vodstvom Borisa Mohorića.

Puhački orkestar Lovran je svojevrsni glazbeni simbol Lovrana, a u orkestru nastupa i nekoliko generacija iste obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari