PAWSITIVELY CROATIAN

PUPcorn! Opatijski brend stvorio je prve hrvatske kokice za pse koje čupavci obožavaju

Kad je Opatijka Valentina Jonjić shvatila da na tržištu nema dovoljno kvalitetnih psećih poslastica domaćeg podrijetla, odlučila je stvar preuzeti u svoje ruke. Tako je u Iki kraj Opatije nastao Pawsitively Croatian, prvi hrvatski brend prirodnih, bezglutenskih keksića za pse, napravljen isključivo od lokalnih sastojaka – od heljde iz Varaždina i maslinovog ulja iz Istre, do mesa hrvatskog podrijetla. Brend je ubrzo osvojio ljubitelje životinja diljem zemlje, a danas njihove poslastice nude i brojni luksuzni hoteli i resorti, među kojima su Hilton, Maistra Collection i Liburnia Riviera Hoteli.

Najnoviji hit iz njihove radionice zove se PUPcorn – prve hrvatske kokice za pse! Riječ je o potpuno prirodnom snacku bez soli i masnoća, uz dodatak dehidrirane jetrice, što ih čini savršenim izborom za zajedničke filmske večeri bez grižnje savjesti. Ideja je, kaže Valentina, bila jednostavna – omogućiti psima da budu dio obiteljskih trenutaka, ali na zdrav i siguran način.

Iza svakog keksića i svake kokice krije se filozofija “od polja do zdjelice”: riba se, primjerice, ulovi noću, očisti ujutro i već istog dana postaje keksić – bez zamrzavanja, bez uvoza, bez kompromisa. Svi proizvodi izrađuju se ručno, u pogonu koji zadovoljava HACCP standarde kao i prehrambena industrija za ljude, što znači da su proizvodi tehnički jestivi i za nas – samo bez začina.

Valentina Jonjić tako je iz male opatijske zajednice stvorila brend koji spaja lokalne sastojke, održivost i ljubav prema životinjama. U Iki, nekada poznatoj po brodogradnji, danas raste priča koja domaće resurse pretvara u svjetski proizvod – i to uz puno srca, upornosti i, naravno, psećeg repića koji veselo maše nakon svakog zalogaja PUPcorna.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari