Rab domaćin redovitog susreta župana s gradonačelnicima i načelnicima s područja PGŽ

Ovo je nova galerija TEST

Župan Zlatko Komadina održao je sastanak s gradonačelnikom Raba Nikolom Grgurićem na kojem je bilo riječi o proširenju luke s komunalnim vezovima uz ACI marinu Supetarska Draga na Rabu. Grgurić se za ovaj projekt nada financijskoj pomoći resornog ministarstva ili EU Fondova jer se, kako je rekao, radi o projektu od velikog interesa za lokalno stanovništvo.

U naravi se radi o potrebi izmjene Prostornog plana Grada Raba s ciljem utvrđivanja lučkog područja. Župan Komadina ponudio je pomoć Zavoda za prostorno uređenje PGŽ i Županijske lučke uprave Rab te se suglasio s potrebom povećanja broja komunalnih vezova.

Jedna od tema bila je i o rješavanju pitanja mogućnosti izmjena utvrđene granice pomorskog dobra na otoku Rabu, na predjelu Supetarske Drage-donje. Radi se o granici pomorskog dobra koja je utvrđena Uredbom Vlade RH za preko 5 000 metara obalne linije. Tom je Uredbom pomorsko dobro utvrđeno, ali ne i upisano, budući da je nakon više izrađenih verzija geodetskog elaborata u konačnici ostalo neprovedeno u katastru i zemljišnoj knjizi. Gradonačelnik Grgurić najavio je da će Grad Rab poduzeti radnje s ciljem izmjene granice za cijelo utvrđeno područje Supetarske Drage-donje.

Na sastanku je također dogovoreno da će upravo Rab biti domaćin idućeg redovitog Susreta župana s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina s područja Primorsko-goranske županije. Susret će se održati 25. i 26. travnja 2022. i bit će to prilika za razgovor s gradonačelnicima i načelnicima o našim zajedničkim temama i projektima te o aktualnoj gospodarskoj, energetskoj i epidemiološkoj situaciji, najavio je župan Zlatko Komadina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views