KONSTANTNO ULAGANJE U SUSTAV

Rab napravio najveći iskorak po količini odvojeno prikupljenog otpada

Idi na originalni članak
Foto: rabholidays.com

Kako prenosi portal gradonačelnik.hr Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Izvješće o komunalnom otpadu za 2022. godinu. Grad Rab je u proteklih godinu dana napravio najveći iskorak sa ostvarenih 39,8 posto odvojeno prikupljenog otpada u 2022. godini

Oglas

Rezultat je to konstantnog ulaganja u sustav gospodarenja otpadom te suradnje Dundova d.o.o. za komunalne djelatnosti i korisnika koje se sustavno informira o nužnosti odvajanja otpada kako bi sačuvali naš otok urednim i čistim i doprinijeli globalnom očuvanju okoliša.

Neki od „alata“ koji se pritom koriste su informativni letci, predavanja, kao i suradnja s vrtićem i školom kroz koju se na djecu najranije dobi nastoji prenijeti odgovoran pristup u upravljanju otpadom.

Da je očuvanje okoliša i odvajanje otpada nešto što su građani prihvatili najbolje nam pokazuje rezultat prikupljanja otpada u privih 7 mjeseci 2023. godine.

U dosadašnjem periodu je prikupljeno 2 % manje miješanog komunalnog otpada dok su gotovo sve frakcije selektivnog otpada u porastu.

“Zahvale upućujemo vrijednim djelatnicima Dundova, a u prvom redu naravno sugrađanima koji su savjesnim odvajanjem otpada zajednički doprinijeli uspješnim rezultatima!”, poručili su iz Grada Raba.

Exit mobile version