KONSTANTNO ULAGANJE U SUSTAV

Rab napravio najveći iskorak po količini odvojeno prikupljenog otpada

Foto: rabholidays.com

Kako prenosi portal gradonačelnik.hr Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Izvješće o komunalnom otpadu za 2022. godinu. Grad Rab je u proteklih godinu dana napravio najveći iskorak sa ostvarenih 39,8 posto odvojeno prikupljenog otpada u 2022. godini

Rezultat je to konstantnog ulaganja u sustav gospodarenja otpadom te suradnje Dundova d.o.o. za komunalne djelatnosti i korisnika koje se sustavno informira o nužnosti odvajanja otpada kako bi sačuvali naš otok urednim i čistim i doprinijeli globalnom očuvanju okoliša.

Neki od „alata“ koji se pritom koriste su informativni letci, predavanja, kao i suradnja s vrtićem i školom kroz koju se na djecu najranije dobi nastoji prenijeti odgovoran pristup u upravljanju otpadom.

Da je očuvanje okoliša i odvajanje otpada nešto što su građani prihvatili najbolje nam pokazuje rezultat prikupljanja otpada u privih 7 mjeseci 2023. godine.

U dosadašnjem periodu je prikupljeno 2 % manje miješanog komunalnog otpada dok su gotovo sve frakcije selektivnog otpada u porastu.

“Zahvale upućujemo vrijednim djelatnicima Dundova, a u prvom redu naravno sugrađanima koji su savjesnim odvajanjem otpada zajednički doprinijeli uspješnim rezultatima!”, poručili su iz Grada Raba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari