POČETKOM NOVE ŠKOLSKE GODINE

Galerija | RAB Održano predavanje za roditelje na temu elektroničkog kriminaliteta

Roditelji su upoznati s novim pojavnim oblicima elektroničkog kriminaliteta, izvijestila je policija.

Početkom nove školske godine u sklopu preventivnih aktivnosti Policijske postaje Rab, u srijedu 6. rujna u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab, održano je predavanje o prevenciji vršnjačkog nasilja s naglaskom na „Elektronički kriminalitet“.

Naime, praćenjem novih pojavnih oblika nasilja među mladima primijećeno da se sukobi događaju upravo putem društvenih mreža ili otvaranjem grupa na mobilnim aplikacijama.

U cilju prevencije ovakvih pojava sa stručnim službama škole usuglašeno je da se preventivnim predavanjima obuhvate i roditelji učenika kako bi se educirali o navedenom te tako prevenirali i zaštitili mlade od posljedica vršnjačkog nasilja.

Predavanje je održano u sklopu roditeljskog sastanka, kojem je prisustvovalo 25 roditelja učenika prvih razreda, polaznika različitih smjerova srednje škole (gimnazija, hotelijersko-turistički komercijalist, kuhar i konobar.

Nakon uvodne riječi ravnatelja Damira Pararić, pedagog Zoran Antunović upoznao je roditelje s raznim oblicima nasilja, nakon čega je Ivana Španjol, policijska službenica za mladež Policijske postaje Rab održala prezentaciju na temu Elektroničkog kriminaliteta.

Tom prilikom roditelji su upoznati s novim pojavnim oblicima elektroničkog kriminaliteta, mogućoj zlouporabi i posljedicama korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije na štetu djece te načinima postupanja u takvim slučajevima.

Predavanje je ocijenjeno korisnim te je dogovoren nastavak suradnje policije i škole i na drugim temama korisnim kako za učenike tako i za njihove roditelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari