EVO DETALJA

Raspisan je Natječaj Grada Opatije za srednjoškolske i studentske stipendije

Foto: Free Pick

Grad Opatija je raspisao Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku i akademsku godinu 2024./25. koji je otvoren zaključno do 16. listopada 2024. godine. Prijave se podnose ispunjavanjem elektroničkog obrasca.

Grad dodjeljuje četiri vrste stipendija: temeljem školskog/akademskog uspjeha, temeljem imovinskog statusa, stipendije za deficitarna zanimanja i za poslijediplomski sveučilišni studij čijim se završetkom stječe akademski naziv doktora znanosti odnosno doktora umjetnosti.

Stipendije se dodjeljuju za školovanje u srednjim školama u Republici Hrvatskoj i za studije na visokim učilištima u i izvan Hrvatske.

Za učenice i učenike stipendija se isplaćuje tijekom trajanja školske godine i iznosi mjesečno 80 eura, dok se studenticama i studentima isplaćuje 12 mjeseci po 170 eura. Studenti poslijediplomskih studija ostvaraju pravo na jednokratni iznos do 1.500 eura.

Grad Opatija daje i stipendiju „Dr. sc. Jadranko Crnić“ za studenticu/ta integriranog sveučilišnog studija prava, odnosno studija prava prema ranijim propisima koja mjesečno iznosi 230 eura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari