PGS IMA DODATNI PRIJEDLOG

REAGIRANJE: ‘Usvojena mjera PGS-a o poticanju udomljavanja pasa’

Idi na originalni članak
Foto: Facebook

Nakon što je na kolegiju gradonačelnika Grada Rijeke objavljena informacija kako Grad Rijeka potiče udomljavanje napuštenih pasa, iz Primorsko goranskog saveza stiglo je reagiranje u kojem se ističe uloga PGS-a u toj inicijativi

Oglas

Reagiranje PGS-a prenosimo u cijelosti:

“Nepunu godinu od prijedloga Primorsko goranskog saveza (PGS) s kojim smo u javnost izašli tijekom lanjske izborne kampanje, o poticanju udomljavanja napuštenih pasa, Grad Rijeka odlučio je dijelom ga i realizirati.

Naime, Grad je prihvatio dio PGS-ova prijedloga prema kojemu će svim Riječankama i Riječanima udomiteljima pasa iz azila u Liču sufinancirati kupovinu hrane za pse u mjesečnom iznosu od 200 kuna.

Naš je prijedlog bio da takva mjera traje 24 mjeseca od dana udomljavanja, ali je Grad odlučio skratiti je na jednu godinu.

Uz to, predlagali smo, a riječki SDP tijekom kampanje i drugog izbornog kruga za gradonačelnika prihvatio i potpisao dokument “Usuglašene programske točke iz izbornog programa Primorsko goranskog saveza (PGS), da Grad, prema uzoru na model što je još 2019. godine pokrenula Općina Jelenje, udomiteljima pasa pomogne i financirajući čipiranje te dva redovita godišnja cijepljenja. Taj dio usuglašenih mjera za sada nije prošao, ali, dakako, na njemu ćemo i dalje inzistirati.

Predloženim mjerama Primorsko goranskog saveza (PGS) bi se uvelike smanjio trošak proračunskih izdvajanja za veterinarske usluge za koje Grad Rijeka godišnje troši oko milijun kuna.

Uz to, cijena za smještaj psa u azilu je 50 kuna plus PDV po jednom danu, što znači da jedan nezbrinuti pas godišnje Grad stoji, bez dodatnih troškova cijepljenja i veterinarskih usluga, oko 18.000 kuna.

Naš predloženi model udomljavanja pasa, da je prihvaćen u cijelosti, taj trošak smanjio bi na oko 5.000 kuna.”, stoji u reagiranju PGS-a.

Exit mobile version