JEDINSTVEN PROJEKT

Regata “S vjetrom kroz tišinu” isplovila iz Opatije

“S vjetrom kroz tišinu“ jedinstveni je projekt jedriličarskog druženja za gluhe i nagluhe osobe koji je svoj put započeo prije više od 20 godina. Idejni začetnici projekta su Damir Herega iz Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije i Slobodan Banašin iz Udruge skipera Jadrana. Projekt jedriličarskog druženja tijekom godina bio je organiziran u uvali Čikat na Lošinju, u Nerezinama, u Kraljevici, a od 2021. godine okupljanje sudionika je u Opatiji te se jedri do Cresa. Projekt je usmjeren osobama s invaliditetom te potiče umrežavanje raznih dionika počevši od organizacija koje rade s osobama s invaliditetom, raznih klubova koji se bave aktivnostima u, na i oko mora do lokalne zajednice.

– Drago mi je da se projekt nastavlja svake godine. Izuzetno je važno raditi na uključivanju osoba s invaliditetom u život zajednice. Zahvaljujem organizatorima i Jedriličarskom klubu Opatija koji je pružio potrebnu podršku, kazala je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari