RADOVI U OPATIJI

Rekonstrukcija Doma zdravlja u Opatiji – Evo koje će medicinske usluge novouređena zgrada nuditi!

Foto: hrvatskekarta.com

Projekt rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja Primorsko-goranske županije u Opatiji na lokaciji Nova cesta 97 predstavnici investitora, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, zamjenik ravnateljice Goran Trbojević i Biljana Vučinić Polh ispred Primorsko-goranske županije te arhitekt Vladi Bralić predstavili su gradskim vijećnicima.

Postojeća zgrada od 887 četvornih metara bit će u potpunosti rekonstruirana, a s njom će biti povezana novoizgrađena zgrada od 723 kvadrata. Zahvat u prostoru neće biti invazivan, sačuvat će se postojeće zelenilo, a projekt je rađen uz odobrenje konzervatorske struke, čulo se tijekom prezentacije.

U novouređenoj i nadograđenoj zgradi Doma zdravlja smjestit će se sve trenutne djelatnosti – RTG ordinacija, ordinacija obiteljske medicine, pedijatrija, medicinsko-kemijski laboratorij, dentalna medicina i ginekologija, dok će u novoizgrađenom aneksu objekta djelovati dvije ordinacije opće medicine, oftalmologija, patronaža, medicina rada i multifunkcionalna dvorana za razna predavanja i edukacije. U zgradi će biti objedinjene i usluge Ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Gradsko je vijeće Domu zdravlja PGŽ dalo suglasnost na nenaplatno osnivanje prava građenja na 80 godina. Sada slijedi odabir izvođača radova, a početak radova očekuje se najesen, s rokom za završetak radova od 18 mjeseci.

Grad Opatija je s Primorsko-goranskom županijom i Domom zdravlja PGŽ prošle godine potpisao sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije i izgradnje postojeće zgrade na Novoj cesti. Investitor je Dom zdravlja PGŽ, dok će Grad Opatija izgradnjom parkirališta za korisnike i djelatnike Doma zdravlja u neposrednoj blizini financirati i dio troškova koji premašuju vrijednost investicije od 4,2 milijuna eura.

Projekt rekonstrukcije nogometnog stadiona Opatija projektant Domagoj Herman predstavio je gradskim vijećnicima koji su za njegovu izgradnju izglasali osnivanje prava građenja na k.č. 1524 k.o. Volosko u korist trgovačkog društva Opatija 21d.o.o. Gradska će tvrtka stadion graditi i upravljati njime. Pravomoćna je građevinska dozvola za stadion ishodovana, početkom srpnja raspisuje se javna nabava za izvođača radova te se najesen očekuje početak radova. Radovi bi trebali trajati godinu dana, a financirat će se kreditnim sredstvima HBOR-a.

Poznati su i ovogodišnji laureati Grada Opatije. Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, koja će biti održana 23. srpnja, uoči blagdana Svetog Jakova, zaštitnika Opatije, bit će uručene nagrade za životno djelo Arnu Blečiću, istaknutom sportskom djelatniku, Vidi Brozović godišnja nagrada za područje kulture te Udruzi Žmergo godišnja nagrada za područje zaštite okoliša i održivi razvoj.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijih ponuditelja za dodjelu dozvola za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru za osam lokacija za koje su pristigle pravovaljane ponude u drugom, ponovljenom natječaju. Ujedno je usvojen i Prijedlog II. Izmjena i dopuna Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Opatije 2024.- 2028. godine zbog zakonske odredbe kojom je  propisano da se dozvola na pomorskom dobru može dati na zahtjev na rok od 20 dana za obavljanje privremene ili prigodne djelatnosti jednom u godini. Minimalna naknada u tom slučaju iznosi 1000 eura po danu. Obzirom da se u Opatiji dešavaju mnoge ljetne manifestacije, a sama procedura izdavanja dozvola podrazumijeva mnogo dokumentacije te izglasavanje na Gradskom vijeću, Gradsko je vijeće ovlasti za izdavanje tih dozvola dalo Gradonačelniku kako bi se omogućila pravodobna organizacija ljetnih manifestacija.

Prihvaćen je i Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Opatije za 2023. godinu. Konsolidirani Proračun za 2023. ostvaren je u plusu od 8 milijuna 733 tisuće eura, što govori da je poslovanje Grada Opatije pozitivno i stabilno.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari