VELIKA ULAGANJA ŽUPANIJE

Video | (RI TV) FUŽINE Župan Komadina u zelenom srcu Hrvatske predstavio zelene projekte

Boravak u Fužinama bio je prilika i za vožnju turističkim brodom „Sv. Anton“ za čiju je obnovu Županija izdvojila 200 tisuća kuna

Župan Zlatko Komadina sa zamjenicima Marinom Medarić i Petrom Mamulom posjetio je danas općinu Fužine gdje je u pratnji načelnika Davida Bregovca obišao novoizgrađenu punionicu za električne automobile, vrijednu 150 tisuća kuna, koju je PGŽ izgradila u sklopu EU projekta EnerMob.

Boravak u Fužinama bio je prilika i za vožnju turističkim brodom „Sv. Anton“ za čiju je obnovu Županija izdvojila 200 tisuća kuna.

„U zelenom srcu Hrvatske razvijamo zelene projekte kao što su ovakve punionice za električna vozila i brod na električni pogon. To je naš doprinos turističkoj promidžbi goranskog kraja i samih Fužina. Slični projekti pripremaju se i na Lokvarskom jezeru jer Gorski kotar je destinacija zdravlja i tako treba i ostati“, rekao je župan Komadina.

Primorsko-goranska županija prepoznala je važnost ulaganja u infrastrukturu za elektromobilnost zato se uključila u projekta EnerMOB, u kojem je jedan od partnera.