VELIKI VIDEO-INTERVJU

Video | RI TV INTERVJU Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena: ‘Gledamo u budućnost – gradimo novi dječji vrtić, dom za starije, parkirališta…’

Poznato je da je Kostrena jedna od bogatijih općina u Hrvatskoj, a načelnik općine Dražen Vranić u razgovoru za Riportal priznaje da razmišlja gotovo isključivo o tome kako proračunska sredstva, potpomognuta novcem iz EU fondova, iskoristi za boljitak mještana Kostrene odnosno šire društvene zajednice

I čini to investiranjem u sve ono što je mještanima Kostrene nasušno potrebno – od vrtića i doma za starije do parkirališta i uređenja mjesta

Intervju s Draženom Vranićem odlučili smo napraviti vani, ‘na terenu’, u obilasku ključnih kostrenskih lokacija na kojima je izdrađeno ili se gradi ili će se tek početi graditi objekti i sadržaji za zadovoljavanje svih potreba mještana. I imali smo što obići, napravilo se nešto kilometraže.

Od Kuće kostrenskih pomoraca do lučice Urinj gdje smo razgovarali o turizmu i čistoći mora, od lokacije budućeg doma za starije do gradilišta novog dječjeg vrtića. Jedno je sigurno – nigdje nismo imali problema s parkiranjem jer je Općina Kostrena valjda svjetski prvak u nečemu što ne čujemo tako često – na svakom slobodnom komadiću općinskog zemljišta, a gdje to omogućava prostorni plan i gdje ima potrebe za tim, Općina proračunskim novcem gradi parkirališta za mještane koji uz kuću nemaju mogućnosti parkirati vozilo. Izgrađena su tako mala parkirališta za 2-4 automobila, ali i nekoliko njih većih, i za desetak, petanestak vozila.

“Ukazala se potreba na nizu mjesta u Kostreni gdje nisu postojala parkirna mjesta. Grade se kuće a ljudi nisu imali gdje parkirati. Mi smo išli ka tome da na taj način dobijemo prometni red, da osiguramo parkirna mjesta, da su promernice slobodne za promet vozila.”, prokomentirao je taj potez Općine načelnik Dražen Vranić.

Što je još rekao o ključnim projektima na području općine, značaju Kuće kostrenskih pomoraca, kontroli čistoća mora pred Kostrenom… pogledajte u video-razgovoru za Riportal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari