"KASTAV - OTVORENI GRAD"

Video |(RI TV) KASTAV: “Svaki trošak gradskog novca do zadnje lipe vidljiv svima!”; Predstavljena web-platforma “Kastav – Otvoreni grad”

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

Grad Kastav je pokrenuo web platformu naziva ”Kastav-otvoreni grad” koja će svim građanima omogućiti jasan uvid u sve račune grada

Oglas

Grad Kastav među prvima u Hrvatskoj i prije zakonske obveze kreće u projekt Otvoreni grad kojim uz pomoć web platforme građanima pruža uvid u proračun, ulazne račune, financijske kartice građana i njihove predmete koji se vode u Gradu Kastvu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Projekt je razvijen od strane tvrtke Libusoft Cicom d.o.o. s ciljem povećanja transparentnosti i dostupnosti podataka građanima. Otvorena i jednostavna stranica za pristup putem interneta, a ova platforma dostupna je putem računala, tableta i smartfona i građanima pruža sve servise na jednom mjestu. Korištenje platforme je brzo, intuitivno i jednostavno te omogućuje brzu interakciju između Grada i građana.

Projektom je obuhvaćena priprema i implementacija sljedećih cjelina:

  1. Portal Kastav – Otvoreni Grad
  2. iProračun
  3. iTransparentnost
  4. Financijske kartice građana
  5. Uvid u predmete

Na stranici se može pratiti tijek svakog predmeta koji stigne u Grad te se u svakom trenutku mogu provjeriti sve obveze i troškovi grada. Cijeli proračun je maksimalno pojednostavljen kako bi bio jednostavan, jasan i transparentan.

Pokretanje stranice komentirao je i gradonačelnik Matej Mostarac u objavi na svojoj Facebook stranici:

”Svaki trošak gradskog novca do zadnje lipe vidljiv svima!
Opet među prvima i prije zakonske obveze uveli smo web platformu Kastav-Otvoreni Grad kojom građanima omogućavamo uvid u sve račune kako bi povećali transparentnost ulaganja gradskog novca. Može se pratiti tijek svakog predmeta koji stigne u Grad i može se u svakom provjeriti svoje obveze. Cijeli proračun je pojednostavljen do detalja. Platforma se jednostavno koristi čak i putem mobitela, a nalazi se na poveznici https://kastav.otvorenigrad.hr/ Ovim projektom jačamo stup povjerenja građana prema Gradu i ljudima koji ga vode. Dio je to projekta SmART city s kojim nastavljamo dalje!”

Svaki trošak gradskog novca do zadnje lipe vidljiv svima!

Opet među prvima i prije zakonske obveze uveli smo web…

Objavljuje Matej MostaracČetvrtak, 11. ožujka 2021.

Exit mobile version