(RI TV) Na Korzu predstavljena RiCikleta – sustav javnih električnih bicikli u Rijeci!

Idi na originalni članak
Foto: Riportal.hr/M. Levak

Na Korzu i Jadranskom trgu u Rijeci danas je održana prezentacija RiCikleta – sustava javnih električnih bicikli u Rijeci

Oglas

RiCikleta je “pametna” električna bicikla s GPS praćenjem, a uvođenjem sustava javnih bicikala daje se konkretan doprinos razvoju alternativnih oblika održive mobilnosti u Rijeci.

Predstavljanju sustava javnih električnih bicikli RiCikleta prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, pročelnik odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Srđan Škunca, predstavnici tvrtke UTE d.o.o Kristijan Ivančić i Igor Adamenko te Gordana Šimunić Stevanovići i Sebastian Pervan, predstavnici tvrtke HT d.d. .

Sustavom javnih električnih bicikli RiCikleta građanima je za iznajmljivanje dostupno 28 e-bicikla smještenih na terminalima na Jadranskom trgu, ispred Dvorane mladosti na Trsatu, na Pješačkom mostu preko Rječine (na mostu kod Konta) i na krovu garaže na Bazenima Kantrida.

Više u VIDEOPRILOGU:

Najam RiCikleta obavlja se skeniranjem QR koda, odnosno plaćanjem najam putem QRPay koda. Cijena najma e-bicikla iznosi 10.00 kn po satu, a maksimalno vrijeme korištenja je 3 sata.

Sve informacije za korisnike dostupne su putem web stranice ricikleta.rijeka.hr .

Ukupna vrijednost projekta je 1.319.337,50 kuna od čega je 195.280,00 kn sufinancirano od strane Ministarstva turizma, a ostatak osiguran u proračunu Grada Rijeke.

Prvu vožnju na e-bicikli sustava RiCikleta odvozio je vrhunski riječki biciklist Vladimir Miholjević.

Bojana Guberac, Mateo Levak

Exit mobile version