SPEKTAKL NA OTVORENJU

Video | (RI TV) Pogledajte najatraktivnije trenutke s otvorenja 4. Dječjeg festivala Tobogan!

Foto: Karlo Čargonja

U Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture otvoren je 4. dječji festival Tobogan! I to – dva puta, zbog svih mjera zaštite u borbi protiv COVIDA-19. Takva su vremena…

Na Trgu Ivana Klobučarića, pred OŠ Nikola Tesla tako se za razliku od lani nije gužvalo 5 tisuća, već po 300 gledatelja u svakoj od izvedbi svečanog otvorenja festivala, upravo zbog mjera opreza, od kojih je prva upriličena u 19, a druga u 21.30 sati.

Sam početak programa obilježili su polaznici radionice Ri Rocka – Žestoki bubnjari toboganski, koji su u pretprogramu festivala svoje bubnjarske vještine brusili u kultnom Palachu.

Nakon bubnjara snažno je odjeknuo dječji manifest, tzv. Minifest, u kojem su djeca poručila: Ova nam je godina do sad bila jako teška. Zato nam treba Tobogan. Treba nam uvijek, ali ove godine posebno, makar si od maski vidjeli samo obrve i jedni drugima mahali s dva metra. Uz novi Tobogan, ključan je svaki dan!

Uslijedio je atraktivan nastup Triko Cirkus Teatra iz Zagreba, koji su izveli svoj ulični spektakl Kaleidoskop: Krijesnica. Petero izvođača pokazalo je svoje vještine na jedinstvenoj cirkuskoj konstrukciji, nalik na plohe kaleidoskopa. Akrobati su koristeći šipke i praznine izveli kompleksnu, zabavnu i nadasve atraktivnu koreografiju, na radost okupljene djece, ali i odraslih.

Festival Tobogan financijski podržavaju Jadrolinija, Tower Centar Rijeka, i poslovni klub PartneRi, a nastaje zajedničkim trudom RIJEKE 2020, Art-kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Gradske knjižnice Rijeka, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Vijeća mladih Benčić.

Sve informacije o ovogodišnjem 4. dječjem festivalu Tobogan dostupne su na www.rijeka2020.eu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari