PREKRASNA VOŽNJA

Video |(RI TV) Razmišljate kamo za vikend? Pogledajte kako izgleda plovidba jezerom Bajer kraj Fužina!

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

Bajer je umjetno akumulacijsko jezero nastalo 1952. izgradnjom brane na rijeci Ličanki u blizini Fužina u Gorskom kotaru i već je desetljećima omiljeno odredište izletnika iz Rijeke, cijelog Kvarnera ali i šire!

Oglas

Laganom šetnjom cijelo jezero može se obići za otprilike dva sata, ovisno tko je u kakvoj kondiciji, a jezero često obilaze i mnogi biciklisti. No već više godina jezero se može i oploviti, prije svega turističkim brodom Sv. Anton koji je nažalost prije dvije godine teško stradao za teške zime u Gorskom kotaru.

Međutim, kako je riječ o zaista privlačnoj turističkoj atrakciji, Primorsko-goranska županija je uložila novac kroz odgovarajući fond kako bi pomogla obnovi broda.

Upravo danas župan Zlatko Komadina sa zamjenicima Marinom Medarić i Petrom Mamulom posjetio je općinu Fužine gdje je u pratnji načelnika Davida Bregovca obišao novoizgrađenu punionicu za električne automobile, vrijednu 150 tisuća kuna, koju je PGŽ izgradila u sklopu EU projekta EnerMob.

Boravak u Fužinama bio je prilika i za vožnju turističkim brodom „Sv. Anton“ za čiju je obnovu Županija izdvojila 200 tisuća kuna.

„U zelenom srcu Hrvatske razvijamo zelene projekte kao što su ovakve punionice za električna vozila i brod na električni pogon. To je naš doprinos turističkoj promidžbi goranskog kraja i samih Fužina. Slični projekti pripremaju se i na Lokvarskom jezeru jer Gorski kotar je destinacija zdravlja i tako treba i ostati“, rekao je između ostaloga danas župan Komadina.

PGŽ je sa spomenutih 200 tisuća kuna putem Programa ravnomjernog razvitka sufinancirala i stavljanje u funkciju turističkog broda na električni pogon „Sv. Anton“, jedinstvenog u Gorskom kotaru koji predstavlja važan dio turističke ponude Općine Fužine. Taj je brod uslijed velike količine snijega u ožujku 2018. godine potonuo i pretrpio značajna oštećenja pogonskog dijela.

Riportal

Danas je zablistao u punom sjaju, i poveo uzvanike i novinare na promotivnu vožnju koja je još jednom otkrila sve prirodne ljepote fužinskog kraja koje će i narednoga vikenda, ne sumnjamo u to, u zeleno srce Hrvatske privući i brojne izletnike s Kvarnera.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Exit mobile version