'JEDNA NOĆ POD ZVIJEZDAMA'

Riječani će i ove godine spavati na otvorenom iz solidarnosti s beskućnicima

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U organizacija Depaul Hrvatska 2. prosinca u prostoru riječkog Exportdrva organizira događaj usmjeren na povećanje svijesti javnosti o problemu beskućništva. Peta po redu “Jedna noć pod zvijezdama“ obuhvatit će različite sadržaje tijekom cijelog dana, a središnji će bit spavanje na otvorenom.

Ovaj je događaj prvi put organiziran u Rijeci 2019. godine, kao dio “Velike svjetske kampanje spavanja na otvorenom“ u kojem je sudjelovalo ukupno 60 svjetskih metropola. Ovogodišnje spavanje na otvorenom počinje u 23:00 sata i traje do jutra, a prethodit će mu cjelodnevni program.

Humanitarni malonogometni turnir “2vs2” započinje u 9:30 sa:, a u 16:00 nagrade pobjednicima će podijeli: Srećko Juričić, predstavnik HNK Rijeka. U večernjim satima, s početkom u 18:00 sati održat će se koncert klasične glazbe “Zvijezde koje ne prolaze”. Izvode ga riječki barokni ansambl “Collegium musicum Fluminense”, Trio Veljak, a predviđen je i nastup pjevačke skupine Depaul Hrvatske, Depaul Family Singers.

Od 19:00 za uzvanike kuha Deni Srdoč, glavni chef restorana Nebo i vlasnik Hidden Wine bistroa, koji su sponzori ovoga dijela “Jedne noći pod zvijezdama”.

Beskućništvo približava izložba fotografija pod nazivom “Mi i naši prijatelji” nastala tijekom susreta s beskućnicima na mjestima djelovanja Depaul Hrvatske. Prije spavanja na otvorenom, koje započinje u 23:00 sata, održat će se filmska projekcija na temu beskućništva.

Za sudjelovanje na humanitarnom turniru i spavanju na otvorenom potrebna je prijava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari