KD VIK

Riječani i gosti od sada mogu pronaći lokacije riječkih špina na interaktivnoj karti

KD VIK na svojim je web stranicama objavio mapu s detaljnim lokacijama riječkih javnih špina, kako bi svima onima koji borave u gradu koji teče dodatno olakšao pristup besplatnoj pitkoj vodi.

Grad Rijeka i okolica mogu se pohvaliti obiljem izvora s pitkom vodom, što je posebno vrijedno za one koji žive na ovom području jer je riječ čistoj, izvorskoj vodi. Građanima kao i posjetiteljima Rijeke posebnu blagodat pružaju i mnogobrojne riječke javne slavine.

Mapiranjem riječkih špina KD ViK želi podsjetiti i na važnost smanjenja plastičnog otpada, pogotovo onog jednokratnog, i pozvati sve namjernike, slučajne prolaznike i turiste da svoje boce pune svježom riječkom vodom iz najbliže im špine.

Špine su ujedno simbolični podsjetnici na neizmjerno vodno bogatstvo kojim Rijeka od davnina obiluje, a stalnim se ulaganjima u vodno-komunalnu infrastrukturu i odgovornim upravljanjem štiti i čuva. Tako se u Rijeci i okolici trenutno provodi veliki projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Rijeka.

Građani i svi oni koji se nalaze u našem gradu mogu uživati u osvježavajućoj riječkoj vodi sve do 15. listopada kada se špine, osim onih u strogom centru grada, gase do njihovog ponovnog otvaranja u travnju.

Karta s lokacijama riječkih špina predstavljena je u sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda, koji se ove godine održava pod motom „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“. U Rijeci se Svjetski dan voda obilježava bogatim programom, koji traje sve do subote, 25. ožujka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari