Riječani “kuglicama dobrih želja” prikupili 20 tisuća kuna za Dječju bolnicu Kantrida i Azil za pse!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Akcija je bila izuzetno uspješna i svih 700 kuglica “nestalo” je već prvog dana te je nabavljeno još 100 kuglica

U srijedu, 28. studenog i u četvrtak, 29. studenog, na Korzu se odvijala treća po redu humanitarna akcija Kuglice dobrih želja, u organizaciji Udruge studenata biotehnologije USBRI i u suradnji s Gradom Rijeka.

Građani su tijekom akcije mogli donirati 20 kuna ili više, a zauzvrat su dobili kuglicu u koju su mogli napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na bor na Korzu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ovogodišnja humanitarna akcija imala je dvije namjene – sredstva su se prikupljala za nabavku opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Dječje bolnice Kantrida i Azil za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka”.

Akcijom je prikupljeno ukupno 20.000 kn – za Dječju bolnicu Kantrida preko 12.200kn, dok je za Azil za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka“, prikupljeno oko 7.800 kn.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Akciju su prije tri godine pokrenule tadašnje studentice riječkog Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević, dok je ove godine organizaciju preuzela Lara Duvnjak, studentica 1. godine diplomskog studija Istraživanje i razvoj lijekova, riječkog Odjela za biotehnologiju.

Grad Rijeka nabavio je čak 700 kuglica, koje je potom ukrasilo 40-ak studenata volontera, pretežito s riječkog sveučilišta.

Akcija je bila izuzetno uspješna i svih 700 kuglica “nestalo” je već prvog dana te je nabavljeno još 100 kuglica. Potražnja za kuglicama ove je godine bila iznad svih očekivanja i u zamjenu za donaciju podijeljeno je više kuglica no ukupno u protekle dvije godine.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I ove godine Grad Rijeka organizirao je da na Korzu bude i vatrogasno vozilo s košarom kako bi se omogućilo svima zainteresiranima da objese svoju kuglicu na više dijelove bora

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari