SOLIDARNOST NA DJELU

Video | Riječani solidarni za blagdane: Napunili police riječke Socijalne samoposluge do vrha!

Potrebitim građanima ovih blagdana hrane neće nedostajati! Više u video prilogu

Živimo u vremenu koje je za mnoge naše sugrađane teško i u kojem se brojne obitelji susreću s problemom siromaštva.

Solidarnost je zato potrebnija no ikada. A solidarnost se očituje i po punim policama riječke Socijalne samoposluge koja će ovog Božića nahraniti više od 600 obitelji, donosi Kanal Ri.

Lijepa slika, pune police riječke Socijalne samoposluge. Zahvaljujući brojnim donatorima najpotrebitiji Riječani imat će pun blagdanski stol.

“Dolazim ovdje po namirnice, to nam je velika slamka spasa u cijelom košmaru u našoj državi. Tu su isto ljudi koji rade ali sa svojim plaćama – radi podstanarstva, kredit, bolesti – ne može se izvući cijeli mjesec.”, kaže korisnica samoposluge Deborah.

Kako bi prehranila svoju peteročlanu obitelj, Deborah tako dolazi po pomoć u socijalnu samoposlugu. Kao i još 600-tinjak korisnika.

U prosincu su korisnicima podijeljeni dupli paketi.

“Uvijek ima nekih namirnica kojih ima malo manje. Ovim putem pozivam da nam mogu donirati mlijeko koje malo više dijelimo nego inače. Mlijeko, šećer, higijena, deterdžent za suđe, konzerve fažol, grašak… to je ono što može stajati a potrebno je.”, kaž.e Elida Verunica, voditeljica Socijalne samoposluge Kruh Sv. Elizabete.

A da je potrebno zna i riječki SDP koji već tradicionalno Socijalnoj samoposluzi „Kruh Sv. Elizabete“ donira namirnice. Ove godine u vrijednosti 10 tisuća kuna.

“Zaista smo se odlučili da ta sredstva namijenimo onima kojima su najpotrebitija. I naša donacija naravno je u namirnicama koje su trajne tako da smo u dogovoru sa Socijalnom samoposlugom se odlučili na takvu vrstu donacije jer je to potrebno. Šaljemo poruku i pozivamo sve koji su u mogućnosti da se odluče na ovakav čin.”, poručio je Marko Filipović, predsjednik SDP-a Rijeke.

Ljudska ruka pomoći i suosjećanja trebala bi biti važnija od sjaja i raskoši blagdana.

“Zahvaljujemo na donaciji koju nam je SDP stranka donirala. I ovim putem pozivam sve stranke da po tom primjeru isto doniraju jer su potrebe uvijek. Mi smo sada završili s podjelom hrane, ali još su police pune zato jer donatori dolaze i doniraju”, zaključila je Elida Verunica, voditeljica Socijalne samoposluge Kruh Sv. Elizabete.

Donacije Socijalnoj samoposluzi čin su pomaganja ali i govore o važnosti zajedništva, uzajamnosti i empatiji, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari