RIJEČANI VELIKOG SRCA: Požrtvovni vatrogasci iz kanjona Rječine spasili izgubljenog psa

Što se točno dogodilo prepričala nam je Riječanka Katica Gros

Protekla subota bila je još jedan u nizu dana u kojemu su riječki vatrogasci –  ovoga puta su to bili dečki s Vežice – zabilježili intervenciju vrijednu divljenja.

Jučer su iz kanjona Rječine, u nimalo jednostavnoj akciji spašavanja, spasili jednog izgubljenog psa (još se ne može sa sigurnošću znati kako se našao u tako bezizlaznoj situaciji) a pothvat je tim veći što se ovoga puta nije radilo o nekom mališanu već o velikom i teškom (otprilike 30-tak kilograma tjelesne težine!) – rotvajleru.

„Bez poznavanja karaktera psa, bez znanja njegova imena i ne znajući kakva bi mogla biti reakcija možda i razdražljive životinje, upustili su se hrabri riječki vatrogasci u akciju spašavanja“, prepričava nam svjedokinja događaja, Riječanka Katica Gros.

„Posebno treba pohvaliti spasioca kojeg su drugi dečki zvali Gaši. A postupanje svih vatrogasaca – a posebno Gašija koji je pokazao veliku hrabrost i ljubav prema svom poslu te prema nesretnoj životinji – vrijedni su divljenja. Spasioc je iznio nesretnu životinju iz kanjona na svojim prsima spuštajući se i penjući pomoću užeta, i uz pomoć kolega izbavio ju iz nevolje iz koje ne bi mogla sama. Stoga ti dečki zaslužuju da ih se javno pohvali!“, prepričava Katica Gros.

Kako je došlo do akcije spašavanja? Ova Riječanka ima vrt u blizini mjesta događaja, i u jednom trenutku ona i njezin suprug začuli su zapomaganje psa koji se našao u nevolji.

„Pod kojim okolnostima, ne znamo, kao ni koliko je vremena proveo u kanjonu. Suprug je nazvao 112 i molio pomoć nadležnih. Nakon nekoliko prespajanja poziva došli smo do zaključka da treba zvati vatrogasce i pomislili – jedino nam oni još preostaju. I zaista, na našu veliku radost dečki su došli u roku jedva 10 minuta i počeli akciju spašavanja“, završava svoju priču Katica Gros uz još jednu veliku zahvalu vatrogascima i nadu da će vlasnik psa ubuduće bolje paziti na svojeg ljubimca.

A čestitkama vatrogascima pridružuju se i čitatelji portala Riječanin!

Foto: Katica Gros

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari