VELIKO PRIZNANJE

Riječanin izabran za dopredsjednika Svjetskog nefrološkog društva!

Pročelnik Zavoda za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega KBC-a Rijeka prof. dr. Sanjin Rački izabran je za dopredsjednika Svjetskog nefrološkog društva (International Society of Nephrology – ISN).

Profesor Rački će u ISN obavljati dužnost dopredsjednika za srednju i istočnu Europu, što je dosad najviša funkcija u međunarodnoj stručnoj zajednici koju je postigao nefrolog iz Hrvatske.

To je priznanje ne samo meni osobno nego i institucijama (KBC-u Rijeka i Medicinskom fakultetu u Rijeci) za dosadašnji rad na razvoju nefrologije i edukacija na području nefrologije u Hrvatskoj i šire“ – izjavio je povodom izbora prof. Rački kojem je ove godine objavljeno i poglavlje Nefrologija u Hrvatskoj u knjizi Nefrologija u svijetu, čiji je koautor s prof. Petrom Kesom iz Zagreba.

U poglavlju o nefrologiji u Hrvatskoj spomenuti su svi najvažniji dosezi u KBC-u Rijeka, uključujući i prve postupke dijalize i transplantacije u riječkoj bolnici koji danas već pripadaju hrvatskoj medicinskoj povijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari