(RIJEČANIN TV) Riječke “Kuglice dobrih želja” osmislile studentice, na jelku ih postavio i gradonačelnik

Foto: Riječanin/Mateo Levak

I ove godine u vrijeme Adventa u Rijeci na Korzu se odvija humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“ u organizaciji Udruge studenata biotehnologije (UsbRi)

“Neka naše želje i dobra djela ukrase riječki bor i ovog adventa , a svačije srce bude sretno i ispunjeno ljubavlju!”, poručuju predstavnice Udruge studenata biotehnologije (UsbRi) i organizatorice događaja Martina Buretić i Renata Singolo.

Humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“ održava se četvrtu godinu za redom a ove godine pripremljeno je 1000 kuglica u koje će građani napisati svoje želje te njima ukrasiti božićne jelke na Korzu i na Trgu Grivica.

(FOTO) Riječani pohrlili po kuglice dobrih želja! Gradonačelnik među prvima objesio svoju na drvce na Korzu

Humanitarna akcija će se odvijati danas i u četvrtak 28. studenog u vremenu od 10 do 20 sati na obje lokacije. Volonteri, studenti riječkog Sveučilišta, pomoći će svim zainteresiranima pri izradi kuglica za koje građani mogu dati donacije od 20 kn.

Na Korzu će građanima tijekom akcije na raspolaganju biti i košara, u vremenu od 10 do 12 sati te od 17 do 19 sati, kako bi se kuglice mogle postaviti na najviše grane.

Sve prikupljene donacije ovogodišnje akcije namijenjene su kupnji specijalno prilagođenog kombi vozila (minibusa) za prijevoz osoba s invaliditetom te za pomoć Azilu za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Među prvima svoju kuglicu dobrih želja na drvce na Korzu objesio je i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari