(RIJEČANIN TV) Velika zastava RH vijori se na riječkom Kosom tornju povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Zastava ovih dana izaziva pozornost građana i gostiju Rijeke

Velika zastava Republike Hrvatske postavljena je ovih dana na riječki Kosi toranj povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Zastava oduševljava građane i goste Rijeke i zaista je lijepi ukras Kosog tornja i obližnje Crkve Uznesenja Bl. Djevice Marije, nesuđene katedrale smještene uz nekad istočni potez gradskih zidina, u blizini prve luke na Rječini.

Podsjetimo, zvonik gotičkih stilskih obilježja je rijetko sačuvan srednjovjekovni spomenik u gradu, uz jednu posebnost, nagnut je više od 40 cm zbog čega je popularno nazvan „Kosi toranj“.

Uzrok ovog poremećaja statike, zbog čega je bilo pokušaja njegova rušenja u prošlosti, je u temeljenju zvonika dijelom na kasnoantičkom sloju, a dijelom na terenu pod utjecajem jakih podzemnih vodenih tokova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari