Riječka Čistoća nagrađuje građane cvjetnim lukovicama! Evo kako do njih…

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Za akciju je pripremljeno pedeset platnenih vrećica s mješavinom lukovica koje cvatu od travnja do lipnja te doprinose očuvanju bioraznolikosti

KD Čistoća poziva građane koji imaju glomazni otpad iz kućanstva ili zeleni otpad iz okućnica da ga ispravno odlože u Centralnom reciklažnom dvorištu Mihačeva draga (Mihačeva draga 37, Rijeka).

Prvih pedeset građana koji u razdoblju od 17. do 23. prosinca 2019. godine dovezu otpad i ispravno ga odlože u reciklažno dvorište, dobit će po jednu vrećicu lukovica zajedno s uputama za sadnju.

Građani u Reciklažnom dvorištu Mihačeva draga mogu odložiti papir i karton, višeslojnu ambalažu, staklenu ambalažu, plastiku i plastičnu ambalažu, drvo (uključujući namještaj) i drvenu ambalažu, željezo i obojene metale, električne i elektroničke uređaje, otpadne gume, tekstil (odjeća i obuća), biorazgradivi otpad (granje i ostaci od orezivanja živice), građevni otpad (do 200 kg jednom u 6 mjeseci po korisniku), baterije i akumulatore, lijekove, boje, tinta, toneri, ljepila, smole, otpadna ulja (i jestiva i motorna), metalnu ambalažu pod tlakom, ambalažu od opasnih tvari te fluorescentne i štedne žarulje.
Otpad se zaprima isključivo od građana u količini do 2 m3 (jednom na godinu, izuzev građevnog otpada) i to u radnom vremenu od ponedjeljka do subote od 08.00. do 20.00 sati.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari