NE PROPUSTITE!

Riječka galerija najavila ljetno radno vrijeme i novu pogodnost – Besplatne izložbe utorkom!

Galerija Kortil tijekom ljeta predstavlja preko trideset umjetničkih djela Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti iz Zagreba (NMMU). Ovu izložbu na sušačkoj strani grada publika će moći posjetiti u ljetnom radnom vremenu u jutarnjim terminima i predvečer te ponedjeljkom, kada je većina muzejskih i galerijskih prostora zatvoreno za posjetitelje. 

Radno vrijeme izložbe Drugost tijekom srpnja i kolovoza bit će od ponedjeljka do petka ujutro od 9 do 12 sati, te popodne od 18 do 21 sat, dok će se subotom i nedjeljom moći posjetiti ujutro od 9 do 12 sati.

Posebna će pogodnost za posjetitelje/ice izložbe koja traje sve do 14. rujna biti Slobodni utorak, odnosno svaki prvi utorak u mjesecu kada će posjetitelji moći besplatno razgledati izložbu (2. srpnja, 6. kolovoza i 3. rujna).

Drugost će se također moći razgledati uz stručna vodstva četvrtkom 4., 11. i 25. srpnja te 22. i 29. kolovoza s početkom u 18 sati. 

Standardna cijena ulaznice izložbe je 4 eura te 2 eura za djecu i mlade, studente, umirovljenike te članove HKD kluba, dok je ulaz besplatan za djecu do 7 godina, osobe s invaliditetom i njihovu pratnju, članove strukovnih udruženja, novinare i turističke vodice, uz posebne pogodnosti za grupne posjete te učenike i studente likovnih usmjerenja.

Izložba se kroz odabir radova naših vodećih autorica i autora bavi konceptom drugosti nudeći novu perspektivu i neka od mogućih tumačenja izloženih djela nastalih u periodu od druge polovice 19. stoljeća na ovamo. Među ostalim predstavljeni su radovi Miroslava Kraljevića, Vlahe Bukovca, Milivoja Uzelca, Vere Fisher, Josipa Račića, Vlaste Delimar, Naste Rojc i Ksenije Kantoci, pritom nastojeći dati prostor umjetnosti i autorima/cama koji su povijesno marginalizirani, potičući inkluzivniji dijalog o složenosti identiteta, (re)prezentacije i dinamike moći u svijetu umjetnosti.

Kroz izložbu, koja ostaje otvorena do 14. rujna, Galerija Kortil donosi ljetni izložbeni program domaćoj i stranoj publici Rijeke i prezentira radove iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti iz Zagreba koji zbog cjelovite obnove Palače Vranyczany-Dobrinović nakon potresa ostaje zatvoren za javnost sljedećih par godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari