PETICA IZ PROMOCIJE

Galerija | Riječka galerija Poneštrica “nadmudrila” koronu i izašla na Trg 128. brigade!

Foto: Mateo Levak/Riportal.hr

Zbog poznatih razloga, pandemije koronavirusa, morali su 19. ožujka zatvoriti vrata galerije. U tijeku su pripreme za ponovno otvaranje…

A nema boljeg načina za skretanje pažnje na sebe – ali i na samu umjetnost – od izlaska među ljude!

Upravo to su i učinili. Ideja suvlasnice poklon galerije i umjetničke galerije Poneštrica Suzane Peša Vučković, o “izlasku na Korzo” barem na par sati,  naišla je na plodno tlo, pa se danas tijekom jutra priličan broj Riječana zaustavljao pred umjetničkim slikama postavljenima na stolce i promatralo gotove slike, ali i proces njihova nastanka u realnom vremenu, iz ruke predanog umjetnika.

Inače, Poneštrica je otvorila svoja vrata 31. siječnja u samom centru grada, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske 3a., u prostoru bivšeg Generalturista. Cilj Poneštrice je ponuditi djela ruku poznatih i manje poznatih ljudi riječkoga područja, a trenutno u svom asortimanu broje pedesetak izlagača.Službeno otvorenje galerije trebalo je uslijediti 20. ožujka, no iz opisanih razloga do toga nije došlo.

Ipak, Poneštrica je “nadmudrila” i nadvladala koronu! Zaraza je samo prolazna, umjetnost je vječna…

Foto: Mateo Levak/Riportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari