IZDVOJEN JE GASTRO KUTAK

Riječka izložba KTR Putovima Frankopana može se razgledati sve do 20. ožujka

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (EX- Python) u Noći muzeja otvorena je izložba Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Izložba je otvorena do 20.3. i to od srijede do subote u vremenu od 16 – 19 sati te nedjeljom od 10 -13 sati.

Posjetitelji se tako mogu pobliže upoznati s dvorcima i kaštelima te svim lokacijama koje Ruta obuhvaća.

Mogu se razgledati i vrlo atraktivne kreacije poznatog modnog dizajnera Jurja Zigmana, koje su nastale za potrebe snimanja spota svečane pjesme Primorsko-goranske županije „Zavičaju, tebi“, a inspirirane su Frankopanima i Zrinskima. Izloženi su interaktivni plakati putem kojih se može pristupiti audio vodiču Rute te saznati brojne frankopanske zanimljivosti. Zainteresirani mogu prolistati i sve tiskovine nastale u sklopu projekta.

Najmlađima će zasigurno najzanimljivije biti frankopanske slikovnice, a starijoj generaciji fotomonografija i monografija.

Izdvojen je gastro kutak kroz koji je prikazana ostvarena suradnja s lokalnim poduzetnicima koji su kreirali nove proizvode, kao i promotivni kutak sa suvenirima koji su dostupni na blagajni muzeja.

Ova izložba predstavlja i dva video ekrana s multimedijalnim sadržajima. Na jednom je moguće pristupiti 360° panoramskoj šetnji, a na drugom se prikazuju promotivni spotovi i lokacije koje čine ovu kulturno-turističku Rutu.

Izložba Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana objedinjuje županijsku kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu, koju svi posjetitelji mogu slobodno razgledati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari