U SURADNJI S UDRUGOM PARITER

Riječka lezbijska organizacija LORI najavila 6. Festival Smoqua, stiže više od 30 aktivista i umjetnica

Idi na originalni članak
Queer Tango na Korzu otplesan je na otvorenju 4. Festivala Smoqua. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji s udrugom PaRiter poziva sve zainteresirane na šesti Međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua koji će se održati od 13 do 15. listopada na nekoliko lokacija u gradu Rijeci.

Oglas

“Ispunjena srca iščekujemo više od 30 aktivista i aktivistkinja te umjetnica i umjetnika iz Europe i SAD. S njima ćemo provesti nezaboravna tri dana festivala kroz 18 događaja na hrvatskom i engleskom jeziku. Kroz projekcije filmova, razgovore, igre, živu knjižnicu, radionice, performanse i druge aktivnosti ponovno ćemo proslaviti zajedništvo i uključivost u sigurnom prostoru i podržavajućem društvu.”, najavljuju iz Lezbijske organizacije Rijeka „LORI“

Ovogodišnjom temom “Pravednost, sestrinstvo, solidarnost” pozivaju na “promišljanje o ovim pojmovima iz različitih perspektiva, oslanjajući se na zajedničko iskustvo društvene i kulturne opresije”.

Kao i svake godine, posjetitelji i posjetiteljice festivala mogu učiti kroz razmjenu iskustava, promišljanje, propitivanje te iskusiti queer i feminističku kulturu.

Cjelokupni program Festivala Smoqua možete vidjeti na mrežnoj stranici udruge LORI (www.lori.hr).

Exit mobile version